så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

 • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
 • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
 • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
 • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Smakvandring – Vandra mellan smakstopp i Halland

Dryckesvandring
i Halland

Vandra mellan dryckesstopp 

Boka 4/7, 11/7, 18/7, 25/7

 Läs mer om
Dryckesvandring

Dryckesvandring
i Halland

Vandra mellan dryckesstopp

Boka 4/7, 11/7, 18/7, 25/7

Läs mer om
Dryckesvandring

fem personer på smakvandring på grusväg i skogen
landskap av skog och berg vid sjö
smakstopp i form av buffe på smakvandring i skogen

Dryckesvandring i Halland

Vandra – smaka – njut!

För dig som vill prova unika drycker som inte bara är goda, utan också framställda av träd och växter som du ser under vandringen.

 • En smakupplevelse genom naturens råvaror och hur de förädlas till ljuvlig dryck.
 • Lättsam och inspirerande kunskap.
 • Provsmakning av spännande och unika drycker. Alla drycker – även ölet, vinet och bubblet – är alkoholfria.

Våra professionella guider tar med dig med på en inspirerande smakresa genom naturens egna råvaror och serverar utsökta drycker framställda av träd och växter som passeras längs en 2 kilometer lättvandrad stig. Vandringen sker i det sagolika naturreservatet Skipås som även kallas ”Guds gröna ängar”.
Dryckesvandring i Halland är en helhetsupplevelse på cirka 2 timmar.

Lokala drycker av
naturens råvaror

Under Dryckesvandring i Halland provas spännande drycker som bygger på såväl tradition som innovation. Människorna bakom dryckerna är kunniga, engagerade och prisbelönta mathantverkare. Gemensamt är att de skapar produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet.

 

Den storslagna naturen är
vår arena

Naturreservatet Skipås, även kallat för ”Guds gröna ängar”, är vår dryckessal och arena. Att vistas i sagolik natur är som balsam för själen. Vi gör en cirka 2 kilometers vandring med flera korta naturstopp längs stigen för provsmakning av drycker där råvaran är träd och växter som du ser under vandringen.

 

En dryckesvandring är en upplevelse för flera sinnen

Dryckesvandringen är en upplevelse på cirka 2 timmar tillsammans med certifierad naturguide/mathantverkare på fina stigar. Längs vandringen sker stopp för provsmakning av dryck samtidigt som du får inspirerande kunskap om områdets vanliga träd och växer och hur dessa kan förädlas till dryck.

Boka din biljett till Dryckesvandring i Halland

Dryckesvandring i Halland

I priset ingår en helhetsupplevelse;

 • en dryckesvandring på ca 2 km ute i naturen med certifierad naturguide/ lokal mathanverkare 
 • lättsam kunskap om hur några av områdets vanliga träd och växter kan förädlas till dryck
 • smakprovning av olika drycker

Dryckesvandringen börjar och slutar på naturreservatets parkering, Skipås, Falkenberg/Halmstad. Koordinater: 56°47’36.5″N 12°38’29.7″E

Dryckesvandring

495kr inkl. moms

Frågor & Svar

Hur långt går man på Dryckesvandring i Halland?

Ca 2 km på lättrampade fina stigar. Vi går i lugnt tempo med flera korta stopp i naturen. Stigen går även genom två hagar där får betar.

Kan jag gå med barnvagn?

Det går med god vilja och barnvagn anpassad för terräng. Halvvägs kommer en spång på ca 10 meter vilken kan ställa till det. Testpatrullen föredrog bärsele eller bärsjal för de minsta.

Funktionshinder?

Smakäventyret är inte funktionsnedsättningsanpassat.

Hur lång tid tar det?

Helhetsupplevelsen tar cirka 2 timmar.

När och var samlas man?

Dryckesvandringen börjar och slutar på parkeringen i Skipås naturreservat. Naturreservatet ligger både i Halmstads och Falkenbergs kommun. Koordinater: 56°47’36.5″N 12°38’29.7″E

Kom gärna i god tid. Det kan ta en stund att hitta rätt.

Hur är det med parkering och toaletter?

I anslutning till naturreservatets parkering finns torrdass och plats att parkera utan avgift.

Hur ska jag var klädd?

Bekväma kläder–efter–väder och lager–på–lager principen rekommenderas.

Vad ska jag ta med?

En powerbank om du gillar att fota och filma, solskydd och en känsla för äventyr. 

Kan hundar följa med?

I de fall hund är med på en dryckesvandring måste hunden givetvis vara kopplad under hela vandringen. Vi ser såklart till att hålla avstånd till varandra och hundägare och hund går sist.

Valpar och hundar med utfallsproblematik får inte följa med på dryckesvandringarna.

Hunden är självklart kostnadsfri, bokning av antalet platser gäller tvåbenta varelser. Det finns dock begränsat antal platser för hund. Kontakta oss därför innan bokning.

Ställs Dryckesvandringen in vid regn? När får jag reda på det?

Vi följer tillgängliga väderinformationer. Vi älskar att vandra i naturen och regn är inget hinder. Behöver vi ställa in på grund av oväder meddelas detta senast kl. 13.00 aktuell dag. Ombokning till nytt datum gäller i första hand. Vi hjälper dig med ombokning.

Vi förbehåller oss även rätten att ställa in vandringen vid för få anmälda.

Hur är terrängen?

Lätt terräng. Dryckesvandring i Halland går på fina lättrampade stigar, genom beteshagar och gran- och lövskog. I mitten på vandringen finns en smalare spång, ca 10 meter lång och 50 centimeter bred.

Varifrån kommer drycken?

Råvaran i varje dryck kommer från vanliga svenska växter och träd som du faktiskt ser under vandringen. Att förädla naturens egna skafferi till goda drycker är kärnan i upplevelsen och professionella mathantverkare, från norr till söder, har tillverkat dryckerna.

Naturen är vår dryckessal och medan vi står och provsmakar får du även höra historien bakom de unika produkterna du smakar.

Det är naturen och råvarutillgången som bestämmer dryckesmenyn på vandringarna. Det är liksom det som är grunden i det hela. Därför kan dryckesutbudet varier något på vandringarna beroende på säsong och tillgång.

Kan man få smakproven specialkostanpassade?

Din smakupplevelse är viktigt för oss. Kontakta oss angående eventuella allergier eller genomgång av utbudet innan bokning.

Betalningsalternativ?

Via webbshoppen betalar du med kontokort. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktioner inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Se alla
frågor

Hjärtligt tack

för att du väljer lokala producenter, mathantverkare och restauranger.
För att du stöttar oss entreprenörer och ger oss luft under vingarna!

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap
på smakäventyr som ger upplevelser med mersmak!

Samarbetspartner & nätverk
Smakvandring i Halland 

Hanarpstorpet

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tom