Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Gårdstrampet cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på [email protected] eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

 • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
 • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
 • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
 • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på [email protected].

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Gårdstrampet – En smakrik cykeltur till Halmstads oupptäckta pärlor

Gårdstrampet

En smakrik cykeltur till Halmstads oupptäckta pärlor

30 maj, 4 juli, 5 september

Läs mer om
Gårdstrampet

Gårdstrampet

En smakrik cykeltur till Halmstads oupptäckta pärlor

30 maj, 4 juli, 5 september

 Läs mer om Gårdstrampet

Cykla mellan smakstopp

Följ med till Gårdstrampet och smaka på mat och konst! Cykla genom Hallands tre naturlandskap. Från saltstänkt kust, via böljande åkerlandskap och genom de lummiga skogarna. Från gård till gård. Träffa människorna bakom det lokala hantverket. Provsmaka, handla och njut! Välkommen som pionjär till en sprudlande gårdsfest på cykellängds avstånd. Fylld av mat, prat och hjärtevärme!

Matföretag

Smakstopp

Lunchstopp

Klicka på

besöksmålen

för att läsa mer

läs mer
0

Hafi

läs mer
0

Patrik leonardsson/kvarnen

läs mer
0

Susegården

läs mer
0

Stallbergs Gårdsbutik

läs mer
0

Börjes konditori

läs mer
0

Slättåkra närproducerat

läs mer
0

Andersgård

läs mer
0

Strandskatorna

läs mer
0

Hagarnas mejeri

läs mer
0

Kvibille gästis

läs mer
0

Pensionat lundåkra

läs mer
0

fungigården

logotyp för slöinge kafferosteri
M

HAFI

I fyra generationer har det syltats och saftats på Hafi. Då, ett litet musteri i Brännarp med leverantörer och kunder i närområdet – idag, en modern livsmedelsindustri med små och stora kunder över hela världen. Syskonen Kajsa och Marcus står vid rodret med bibehållna värdeord; smakupplevelser, hälsa och hållbart. Smakprovning i butiken fylld av Hafis sortiment av delikatesser; sylt, marmelad, gelé, chutney, saft, mousserande drycker, must och mycket mer. Glöm inte havtornssylten – en klassiker och bästsäljare. Premiär i vår av Hafis nya cafe! We love!

Hafi är med på gårdstrampet, tallrik med svenska bär
logotyp för nya strandstugan
M

STRANDSKATORNA

Välkommen till Strandskatorna och Skintaby Smedja. Här designas och tillverkas bruks- och trädgårdsprodukter med sten och metall från närområdet. Material som blir till hållbara, tidlösa och vackra produkter. Passa på att gå runt i butiken – inspirationsmiljö, galleri och orangeri. Specialerbjudande under dagen. Bodil och Kenth är även mathantverkare och Bodil tillverkar en omtalad senap enligt hemligt recept. Här blir något inte bara för ögat utan även för gommen.

logotyp för nya strandstugan, som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

ANDERSGÅRD

Välkommen till familjejordbruket Andersgård. Här vurmar traktornörden Anders lika mycket för modernt lantbruk med drönare som gamla tiders jordbruksverktyg och traktorer. Helen hittar vi i gårdsbutikens där ledorden är organisk gödsel och biologiskt växtskydd. Familjens tre små yrväder hittas för det mesta bland grönsakerna. Provsmaka läckerheter från gårdens spirande fält. Titta in i gårdsbutiken med egenodlade produkter efter säsong t.ex. potatis, sparris och sötlupiner. Mums!

logotyp för nya strandstugan som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

SÄRDALS KVARN

Landskapet du cyklar genom fotograferas ofta av Patrik Leonardsson. Prisbelönt professionell naturfotograf, författare och fotoguide. Vad passar bättre än ett första stopp hos en närproducerad skicklig hantverkare av natur- och äventyrsfotografier? I Särdals kvarn, en av Nordens största väderkvarnar, har Patrik sin värld av bilder. Smakprovet blir i form av en kort berättelse där Patrik genom sin lins tar oss ut på en resa i det halländska landskapet och tipsar om fotoställen. Möjlighet att handla fotografier som berör.

logotyp för sia glass som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

KVIBILLE GÄSTGIVAREGÅRD

Sedan tidigt 1600-tal har gäster välkomnats till gästgiveriet i Kvibille. Gästgivarelängden är verkligen en hissnade läsning! Och vad passar bättre än att här serveras lunch av gästgivareparet själv, Marika och Anders. Möjlighet att köpa till stärkande dryck, non-alcoholic eller ett glas vin/öl. Stanna även till i Ostboden, ett besöksmål i sig. Hyllorna dignar av välsmakande Kvibilleostar, vilka tillverkas ett stenkast ifrån gästgiveriet. Kvibille mejeri är Sveriges äldsta ysterier. Även om Gästis tycker mejeriet är en ungdom då dess historia ”endast” började för 100 år sedan.

kvibille gästis som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

SLÄTTÅKRA NÄRPRODUCERAT

Fyra gårdsproducenter bestämde sig för samarbete kring lokal mat. Resultatet blev gårdsbutiken Slättåkra Närproducerat. Här hjälps man åt och skapar njutbar och hållbar mat. Förutom ljuvliga ostar och nyskördade grönsaker finns närproducerat kött från gräsuppfödda djur, nyplockade ägg, blommor och annat efter säsong. Dagen till ära ”flyttar” Slättåkra Närproducerat och gör ett gästspel med sina varor på Kvibille Gästis. Passa på att botanisera lokalproducerat när det är som bäst!

logotyp för solhaga stenugnsbageri som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

STALLBERGS GÅRDSBUTIK

Stallbergs är en familjeägd gård sedan flera generationer tillbaka. Här sker småskalig uppfödning av frigående kalkoner och utegående grisar. Hela familjen, med Inga i spetsen, lägger stor vikt vid att djuren mår väl. Ja, det är nästan så att kalkonkycklingarnas väl och ve kommer före både barn och barnbarn. Här blir det provsmakning och möjlighet att handla i gårdsbutiken. Fylld av kalkon, gris och så gårdens nötkött förstås. Be Inga om recepttips. Hon är alltid i närheten. Följ det pärlande skrattet så hittar du henne.

logotyp för klockaregården 310 som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

PENSIONAT LUNDÅKRA

I det öppna halländska landskapet ligger Lundåkra, vackert och rofyllt vid foten av Nyårsåsen. 1800-tals gården är Karin Ottossons barndomshem. Här driver hon pensionat och erbjuder hemlagad mat med närproducerade råvaror. Gammaldags hederligt kalas, rekorderliga söndagsmiddagar, dignande julbord eller avkopplande kurshelger. Karin ordnar det mesta. Här blir smakprovet i form av kaffe och kaka under fruktträden.

logotyp för mostorps gård som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

FUNGIGÅRDEN

Välkommen till Ulrika och Henrik som driver Fungigården, ostronskivlingens mecka och rena rama himmelriket för alla oss svampälskare! Över 25 års forskning och utveckling av odlingstekniker för matsvamp har lett till att Harplinge idag kan stoltsera med denna grymt duktiga lokalproducent av KRAV-godkänd svamp. Förutom smakprov finns möjlighet att handla med några godbitar. Vi säger som svampforskarna – “Live long and eat mushrooms”.

logotyp för ullarps gård som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

HAGARNAS MEJERI/SKOGSGÅRD

Hagarnas mejeri – det lilla mejeriet med den stor smaksensation. Linda, som äger och driver mejeriet, har under många år tillverkat ost och är med i hela processen. Från korna i hagen, under lagring, tvättning – hela vägen till färdig ost! Inte konstigt att Linda tog medalj i SM i Mathanverk förra året. Lindas mejeri ligger i Holm och den ekologiska mjölken hämtar hon från Skogsgård i Brännarp. Här, mitt i hagen bland korna, träffar vi henne och får ett smakprov på en ost som är äkta, ärlig och rätt!

logotyp för ullarps gård som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

SUSEGÅRD

I gränslandet mellan skogs- och jordbrukslandskap hittar vi natursköna Susegården. Ett mecka för jägare och lerduveskyttar. På herrgården, en vacker gammal tegelbyggnad med utsikt över de halländska slätterna, anordnas ofta bröllop. Bland grytor och kastruller, murikapannor och eldstäder tillagas här läckerheter av Peder och Paulina. Självklart blir det smakprovning. Passa även på att kika in i det gamla stallet som inretts till en exklusiv jaktbutik.

logotyp för ullarps gård som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

BÖRJES KONDITORI

Mitt i Harplinge, i ett tegelhus från 50-talet, hittar vi Kersti och Torbjörn. Börjes – konditori och bageri med café – betraktas närmast som en ikon i bagarvärlden. Här finns bröd och frallor i alla möjliga olika former och smaker. Börjes Grönkålsknäcke och Grönkålslimpa är ett måste. Lika gott är alla ljuvliga bakelser och kakor. Det märks att recepten gått i arv och förädlats till fulländning. Börjes har drivits av samma familj i hela tre generationer. Smakprovning och möjlighet att handla!

logotyp för ullarps gård som är med på gårdstrampet

Boka din biljett till Gårdstrampet

Gårdstrampet

I priset ingår:

 • 12 fantastiska besöksmål där du får träffa entreprenörerna och höra berättelser om lokalt hantverk
 • 9 smakprovningar
 • 1 lunch, möjlighet att köpa till stärkande dryck
 • Specialerbjudanden i gårdsbutikerna
 • Från vissa gårdar ingår dessutom transport till målgång av köpta varor

 

läs mer...
 • Start sker i grupper, mellan 09:00 – 11:00, med starttid varje hel- och halvtimme från Haverdals Camping, norr om Halmstad. Koordinater:56°43’39.6″N 12°40’26.5″E
 • Cykla i din egen takt. Smaka, handla (gärna med Swish) och umgås ute under en dag på cykel.

Gårdstrampet

650kr

Nollställ
Covid-19 anpassningar Gårdstrampet

Alla våra event har covid-19 anpassats. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Våra generella åtgärder hittar du under avsnitt Frågor och Svar, ”Så har vi anpassat oss gällande covid-19”.

Följande gäller för Gårdstrampet;

• Mars 2020 införde vi en ny funktion och titel på våra cykelevent. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på avstånd, spritning och annat under eventet. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
• Det är ute att vara inne! Gårdstrampet är ett event som rör sig på stora ytor, från den saltstänkta kusten via det bördiga åkerlandskapet och genom de lummiga skogarna. Gårdstrampet är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats, följer angiven runda, håller en cykellängds avstånd och nyttjar möjligheten att tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
• Våra besöksmål följer de regler som myndigheterna inför/ändrar allt eftersom, vilket kan påverka antalet sittande vid varje bord liksom antal besökare inne i gårdsbutikerna. Behöver du vänta på din tur för att handla kan du alltid passa på att göra en smakprovning under tiden eller nyttja möjligheten att lyssna på entreprenörernas fängslade berättelser. Det är även fritt fram att längs med vägen stanna på egen hand om du ser en extra vacker naturplats.
• Du får ett eventarmband att själv fästa runt armen vilket är lätt att hålla upp vid stoppen. Vi har gjort om tävlingar och fysiska svarskuponger med hjälp av QR koder och cykelkartan får du mailad i förväg och kan även själv följa via din mobil.

Tack för hjälpen! Må väl!

Frågor & Svar

Hur långt cyklar man?

Cykelrundan är ca 39 kilometer där ca 95 % är på asfalterade vägar. Undantag Stallbergs Gård – Tingsvägen (ca 2 km), gamla traktorvägen direkt efter Pensionat Lundåkra (350 meter) liksom in- och utfartsallén till Fungigården (ca 400 meter).

Hur lång tid tar det?

Tidsåtgång beräknas till dryga 7 timmar, men varierar beroende på cykeltempo och hur länge man stannar på stoppen. Räkna med en heldagsupplevelse, det ska var en härlig tur i eget tempo.

Karta, vägbeskrivning?

Rundan cyklas medsols och kommer endast att vara markerad med ett fåtal skyltar. Översiktskarta hittar du här. Mer information, liksom utförlig vägbeskrivning, mailar vi till dig ett par dagar före start. Du kommer även att få en vägbeskrivning vid registreringen.

Gårdstrampet har cykelnivå: medel

Det är härligt att cykla och lätt att glömma bort att vi är fler som delar vägen – tänk på att trafikregler gäller och visa hänsyn till andra trafikanter.

När och var samlas man?

Gårdstrampet börjar vid Haverdals Camping, Haverdal, Halmstad kommun. Koordinater: 56°43’39.6″N 12°40’26.5″E. Kom i tid, ca 10 minuter innan utsatt starttid. Missar du starttiden kan vi tyvärr inte garantera att du får följa med nästa grupp eftersom antalet personer i varje grupp är begränsat.

Kostar det att parkera bilen?

Nej. Campingplatserna tar inte ut någon parkeringsavgift.

Vad ska jag ta med?

En vattenflaska kan vara bra att ha med liksom en cykelkorg eller kylväska för att kunna handla under rundan. Ta även med solskyddskräm och en powerbank om du gillar att fota och filma.

Klädsel?

Ha kläder efter väder. Vi rekommenderar sköna kläder där sömmar inte kan skava liksom cykelhjälm.

Egen cykel?

Har du egen cykel, se till att däcken är välpumpade. Det går lite lättare att cykla då. Tag gärna med ett reparationskit. Vi har även en cykelreparatör stand-by, som kontaktas om olyckan är framme.

Hyra cykel?

Om du saknar cykel finns det att hyra via  Rent A Bike Halmstad. Allt ifrån 7-växlad citybike till elcykel, touringcykel eller mountainbike. Din förbokade och betalda cykel hämtar och lämnar du vid Haverdals Camping. Utkörning av cykel till starten ingår i hyrpriset.

Kan jag ha cykelvagn?

Ja. Det är lite skumpigt vid Stallberg och framförallt på gamla traktorvägen (350 meter) från Pensionat Lundåkra, men testpatrullen klarade det.

Funktionshinder?

Vi cyklar på befintliga vägar och besöker gamla gårdar. Cykelrundan är inte funktionsnedsättningsanpassad. Kontakta oss vid specifika frågor.

Varifrån kommer maten?

Maten produceras och/eller förädlas på våra besöksmål. De halländska producenterna i Halmstad kommun är kärnan även om produkter från en och annan matglad producent i närliggande kommun/län finns med.

Kan jag få smakproven specialkostanpassade?

Nej. Vid avsmakningsborden finns en innehållsförteckning för samtliga produkter.

Gäller det själva lunchen, vänligen meddela eventuell matallergi/specialkost direkt vid biljettbokning så ordnar vi det.

Ställs Gårdstrampet in vid regn?

Nej. Cykelrundan ställs inte in vid regn.

Betalningsalternativ?

Du kan betala med kontokort eller direktbanköverföring. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktionerna inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat på grund av covid-19?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Så har vi anpassat oss gällande covid-19

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi riskbedömt och corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

• Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.

• Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Vi har bland annat minskat gruppstorlekarna och utökat tiderna. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.

• På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att undvika köbildning. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.

• Du kan nu boka våra Smakvandringar som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på [email protected]

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal: Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Hyr stuga på Haverdals kamping när du cyklar gårdstrampet
boka grand hotel hamstad när du cyklar gårdstrampet

Tillval

Gör lite mer av din smakupplevelse med Gårdstrampet! Passa på att unna dig en hel helg vid havet eller inne i staden. Boka boende för dig och ditt sällskap.

Haverdals Camping

Boende med självhushåll i stuga eller semesterhus kan bokas på Haverdals Camping

Grand hotel Halmstad

Föredrar du hotell finns specialerbjudande på Grand Hotel Halmstad för alla Smakäventyrs gäster. Boka direkt på: [email protected] eller telefon
035-280 81 00/04. Ange kod L-smak vid bokning så får du upp till 20 % rabatt.

Boka cykel

Vill du inte ta med med din egen cykel så kan du förboka cykel. Förbokade cyklar blir utkörda till starten på Gårdstrampet och lämnas tillbaka i mål.

Hjärtligt tack

för att du väljer lokala producenter, mathantverkare och restauranger.
För att du stöttar småföretagare och ger oss luft under vingarna!

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap på smakäventyr som ger dig
upplevelser med mersmak!

Mathjältar & besöksmål
Gårdstrampet 2021

Samarbetspartner & nätverk
Gårdstrampet 2021

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tom