så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

 • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
 • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
 • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
 • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Gårdstrampet – En smakrik cykeltur till Halmstads oupptäckta pärlor

Gårdstrampet

En smakrik cykeltur till Halmstads oupptäckta pärlor

Läs mer om
Gårdstrampet

Gårdstrampet

En smakrik cykeltur till Halmstads oupptäckta pärlor

 Läs mer om Gårdstrampet

logotyp för slöinge kafferosteri
M

PATRIK LEONARDSSON, NATURFOTOGRAF/N OCH BÖRJES KONDITORI

Landskapet du cyklar genom fotograferas ofta av Patrik Leonardsson. Prisbelönt professionell naturfotograf, författare och fotoguide. Vad passar bättre än ett första stopp hos en närproducerad skicklig hantverkare av natur- och äventyrsfotografier? I Särdals kvarn, en av Nordens största väderkvarnar, har Patrik sin värld av bilder.

Smakprovet blir dels i form av en kort berättelse där Patrik genom sin lins tar oss ut på en resa i det halländska landskapet och tipsar om sina smultronställen. Möjlighet att handla fotografier som berör.
Det andra smakprovet är en läckerbit från Börjes konditori, en ikon i bagarvärlden. Dagen till ära har de bakat en riktig liten godbit för att stärka dig på färden.

Hafi är med på gårdstrampet, tallrik med svenska bär
logotyp för nya strandstugan
M

STRANDSKATORNA

Välkommen till Strandskatorna och Skintaby Smedja. Här designas och tillverkas bruks- och trädgårdsprodukter med sten och metall från närområdet. Material som blir till hållbara, tidlösa och vackra produkter. Passa på att gå runt i butiken – inspirationsmiljö, galleri och orangeri. Specialerbjudande under dagen. Bodil och Kenth är även mathantverkare och Bodil tillverkar en omtalad senap enligt hemligt recept. Här blir det smakprov för såväl ögat som gommen.

logotyp för nya strandstugan, som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

STALLBERGS GÅRDSBUTIK

Stallbergs är en familjeägd gård sedan flera generationer tillbaka. Här sker småskalig uppfödning av frigående kalkoner och utegående grisar. Hela familjen, med Inga i spetsen, lägger stor vikt vid att djuren mår väl. Ja, det är nästan så att kalkonkycklingarnas väl och ve kommer före både barn och barnbarn. Här blir det provsmakning och möjlighet att handla i gårdsbutiken. Fylld av kalkon, gris och så gårdens nötkött förstås. Be Inga om recepttips. Hon är alltid i närheten. Följ det pärlande skrattet så hittar du henne.

logotyp för nya strandstugan som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

HARPLINGE BIODLARFÖRENING

Det surrar av aktivitet kring Harplinge biodlarförening. Gården Plönninge, länge ett nav för jord- och skogsbruksutbildningar, fylls nu av biodlarnas buzzzande energi. Järnkoll på både flora och binas hälsa har dessa fantastiska biodlare. Lär lite mer om pollinering, biodling och biodlingsprodukter. Har du smakat bipollen? Tillsammans med Hushållningssällskapet och LEADER/LLUH får biodlarföreningen bygden att blomstra och kopplar samman växt- hobby- och biodlare. På honungstoppet finns även möjlighet att handla. Naturen och årstiden bestämmer vad det blir för smakprov och vad som går att handla.

logotyp för sia glass som är med på gårdstrampet
Fungigården
M

FUNGIGÅRDEN

Välkommen till Ulrika och Henrik som driver Fungigården, ostronskivlingens mecka och rena rama himmelriket för alla oss svampälskare! Över 25 års forskning och utveckling av odlingstekniker för matsvamp har lett till att Harplinge idag kan stoltsera med denna grymt duktiga lokalproducent av ekologisk KRAV godkänd svamp. Förutom smakprov finns möjlighet att handla med godbitar från Fungigårdens nyöppnade gårdsbutik. Vi säger som svampforskarna – “Live long and eat mushrooms”.

fungigården som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

GÅRDSTRAMPET

Välkommen ut på cykel till entreprenörer i Halmstad! Vanliga frågor och svar hittar du längst ner på sidan. Boka biljett idag!

profilbild för eventet gårdstrampet, två glada cyklister
logotyp för nya strandstugan
M

PENSIONAT LUNDÅKRA

I det öppna halländska landskapet ligger Lundåkra, vackert och rofyllt vid foten av Nyårsåsen. 1800-tals gården är Karin Ottossons barndomshem. Här driver hon pensionat och erbjuder hemlagad mat med närproducerade råvaror. Gammaldags hederligt kalas, rekorderliga söndagsmiddagar eller avkopplande kurshelger. Här blir det lunchstopp där säsong och veckans tillgång på färska lokala råvaror bestämmer menyn. För det är det som är Karins signum. Alltid lagat från grunden, alltid bra råvaror. Möjlighet att köpa till stärkande dryck, non-alcoholic eller ett glas vin/öl

logotyp för mostorps gård som är med på gårdstrampet
HAFI logo
M

HAFI

I fyra generationer har det syltats och saftats på Hafi. Då, ett litet musteri i Brännarp med leverantörer och kunder i närområdet – idag, en modern livsmedelsindustri med små och stora kunder över hela världen. I över 80 år har Hafi levt efter samma värdeord; smaksäkert och hållbart. Smakprovning i butiken fylld av Hafis sortiment av delikatesser; sylt, marmelad, gelé, chutney, saft, mousserande drycker, must och mycket mer. Ett riktigt eldorado av soliga smaker och utsökta saker.

Hafi är med på gårdstrampet, tallrik med svenska bär
Logga hagarnas
M

HAGARNAS MEJERI/SKOGSGÅRD

Hagarnas mejeri – det lilla mejeriet med den stor smaksensation. Linda, som äger och driver mejeriet, har under många år tillverkat ost och är med i hela processen. Från korna i hagen, under lagring, tvättning och hela vägen till färdig ost. Inte konstigt att Linda förra året  tog två guldmedaljer i SM i Mathantverk! Lindas mejeri ligger i Holm och den ekologiska mjölken hämtar hon från Skogsgård, den ekologiska gården i Brännarp. Här, mitt i hagen bland korna, träffar vi henne och får ett smakprov på en ost som är äkta, ärlig och rätt!

logotyp för ullarps gård som är med på gårdstrampet

Boka din biljett till Gårdstrampet

Frågor & Svar

Hur långt cyklar man?

Cykelrundan är ca 35 kilometer där ca 85 % är på asfalterade vägar. Undantag Tingsvägen –  Stallbergs Gård (ca 2 km), gamla traktorvägen direkt efter Pensionat Lundåkra (350 meter),  in- och utfartsallén till Fungigården (ca 400 meter) samt sista sträckan till Plönninge (ca 1500 meter).

Hur lång tid tar det?

Tidsåtgång beräknas till dryga 7 timmar, men varierar beroende på cykeltempo och hur länge man stannar på stoppen. Räkna med en heldagsupplevelse, det ska var en härlig tur i eget tempo.

Karta, vägbeskrivning?

Rundan cyklas medsols och kommer endast att vara markerad med ett fåtal skyltar. Översiktskarta hittar du här. Mer information, liksom utförlig vägbeskrivning, mailar vi till dig ett par dagar före start. Du kommer även att få en vägbeskrivning vid registreringen.

Gårdstrampet har cykelnivå: medel, tidvis kuperad terräng

Det är härligt att cykla och lätt att glömma bort att vi är fler som delar vägen – tänk på att trafikregler gäller och visa hänsyn till andra trafikanter.

När och var samlas man?

Gårdstrampet börjar vid Haverdals Camping, Haverdal, Halmstad kommun. Koordinater: 56°43’39.6″N 12°40’26.5″E. Kom i tid, ca 10 minuter innan utsatt starttid. Missar du starttiden kan vi tyvärr inte garantera att du får följa med nästa grupp eftersom antalet personer i varje grupp är begränsat.

Kostar det att parkera bilen?

Nej. Campingplatserna tar inte ut någon parkeringsavgift.

Vad ska jag ta med?

En vattenflaska kan vara bra att ha med. Ta även med solskyddskräm och en powerbank om du gillar att fota och filma. Följebil ingår så att du kan handla på dig godsaker längs med rundan.

Klädsel?

Ha kläder efter väder. Vi rekommenderar sköna kläder där sömmar inte kan skava liksom cykelhjälm.

Egen cykel?

Har du egen cykel, se till att däcken är välpumpade. Det går lite lättare att cykla då. Tag gärna med ett reparationskit. Vi har även en cykelreparatör stand-by, som kontaktas om olyckan är framme.

Hyra cykel?

Om du saknar cykel kan du hyra en på  Haverdals Camping. För att boka cykel,  kontakta campingen direkt innan cykelrundan.

Kan jag ha cykelvagn?

Ja. Det är lite skumpigt på grusvägarna/traktorsvägarna men testpatrullen klarade det fint.

Funktionshinder?

Vi cyklar på befintliga vägar och besöker gamla gårdar. Cykelrundan är inte funktionsnedsättningsanpassad. Kontakta oss vid specifika frågor.

Varifrån kommer maten?

Maten produceras och/eller förädlas på våra besöksmål. De halländska producenterna i Halmstad kommun är kärnan även om produkter från en och annan matglad producent i närliggande kommun/län finns med.

Kan jag få smakproven specialkostanpassade?

Nej. Vid avsmakningsborden finns en innehållsförteckning för samtliga produkter.

Gäller det själva lunchen, vänligen meddela eventuell matallergi/specialkost direkt vid biljettbokning så ordnar vi det.

Ingår följebil?

Följebil ingår i Gårdstrampet. Det innebär att varor du handlar längs vägen transporteras ner till Haverdals Camping och väntar på dig vid målgång.

Ställs Gårdstrampet in vid regn?

Nej. Cykelrundan ställs inte in vid regn.

Betalningsalternativ?

Via webbshoppen betalar du med kontokort. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktioner inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Se alla
frågor

Hjärtligt tack

för att du väljer lokala producenter, mathantverkare och restauranger.
För att du stöttar oss entreprenörer och ger oss luft under vingarna!

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap
på smakäventyr som ger upplevelser med mersmak!

Mathjältar & besöksmål
Gårdstrampet 2022

Samarbetspartner & nätverk
Gårdstrampet 2022

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tom