så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

  • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
  • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
  • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
  • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Smaklåda

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Recept

I år släpper vi med jämna mellanrum recept från olika smakäventyr.
Recept som du kan prova hemma när andan faller på.

läs mer
0

Rotfruktsgratäng

läs mer
0

Fröknäcke

läs mer
0

Björkpesto

läs mer
0

Björkkryddade knäckestick

läs mer
0

Grön ärtsoppa

läs mer
0

RÅRÖRD JORDGUBBSSAFT

läs mer
0

Rallarrossaft

läs mer
0

äppelyoghurtbröd

läs mer
0

Blåbärsglögg

Gillar du smakupplevelser? Missa inte årets smakäventyr! Eller ge bort en smakupplevelse. Vi har presentkort.

Kanske känner du någon som skulle uppskatta recepten? Nedan finns en genväg för dig att dela sidan till en vän på Facebook.

M

Långås Rotfruktsgratäng

Ett av borden på Smakvandring i Halland står uppdukat i lummig skog. Här ett efterfrågat recept på ett av tillbehören som fått stor uppskattning under vandringen.

Ca 4 personer

  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 jordärtskockor
  • 2-3 dl grädde
  • smakrik vällagrad ost
  • salt och peppar

Skala och skiva rotfrukterna. Varva dem i en ugnsform, salta och peppra. Häll på grädde så att det nästan täcker grönsakerna. Toppa med ost. Grädda mitt i ugnen, 200 ´C i ca 40 minuter eller tills gratängen känns färdig.

logotyp för slöinge kafferosteri
M

Björkkryddade knäckestick

När våren kommer blir det björk på menyn, oavsett om det är cykelrunda eller smakvandring. Recept på våra omtyckta, spröda knäckesticks med tydlig smak av björk. Åh så gott!

 

Ca 40 sticks

  • 12 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 msk krossade och torkade björklöv
  • flingsalt

Rör ut jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt olja, honung och salt. Blanda ner allt mjöl till en slät deg. Degen behöver inte jäsa utan läggs direkt på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut tunt direkt på plåt med hjälp av bakplåtspapper. Degen ska precis täcka hela plåten. Nagga degen och använd sporre för att skära ut ca 20 knäckesticks per plåt. Strö över flingsalt och platta till lite lätt.

Grädda i 225′ C, ca 10 minuter. Se upp, de bränns lätt! Efter att båda plåtarna har gräddats, sära på sticksen och ställ på eftervärme i ugnen så att de torkar ordentligt.

tallrik med ost och kex ifrån lokala producenter i halland
M

Björkpesto

När våren kommer blir det björk på menyn, oavsett om det är cykelrunda eller smakvandring. Gillar du pesto är björkpesto en matupplevelse utöver det vanliga. Enkelt och ljuvligt gott.

En lagom stor burk

• 1/2 liter späda björkblad
• 1 dl rostade solroskärnor
• 1 dl halländsk rapsolja
• 1 krm salt
• några varv med pepparkvarnen

Rosta solroskärnorna och kör en kort stund i mixer till önskad storlek.
Lägg i björklöven och kör ett par varv med mixerns pulshastighet. OBS! Kör du för länge blir peston bitter. Tillsätt salt, peppar och olja. Mixa snabbt ihop. Njut! Gärna med lite färskost på ett knäckestick. Peston funkar till det mesta – sås, pasta, rotfrukter, fisk, kyckling…

Tips: Peston håller sig 3-4 dagar i kylskåp. Den går att frysa men konsistensen och smaken blir inte densamma. Så gör björkpesto i säsong-precis när björklöven börjar spricka!

logotyp för slöinge kafferosteri
M

ÄPPELYOGHURTBRÖD

Ett saftigt och lättgjort bröd, perfekt under cykelrundor, vandringar eller andra matäventyr. Håll till godo med detta efterfrågade recept.

Ett bröd

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk honung

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, rivet äpple och honung. Blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform och häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen, 175′ C i ca 80 minuter eller tills brödet är klart.

logotyp för slöinge kafferosteri
M

Rallarrossaft

Rallarrossaft blandat med kolsyrat vatten kallas även på dryckesvandringarna för Skogens bubbel. Rallarrosens säregna smak tillsammans med bubblorna ger en dryck utöver det vanliga.

  • Rallarosblommor, 20 stora eller 40-50 små
  • 1,5 kg socker
  • 60 g citronsyra eller 40 g vinsyra
  • 4 skivade citroner
  • 2 liter hett vatten

Lägg blommorna i en stor rostfri hink eller kastrull. Häll på socker, syra, citroner och det uppkokade men avsvalnade vattnet.
Låt stå svalt och mörkt i 4-7 dagar innan blommorna silas av. Beroende på blommornas styrka kan det räcka med 4 dagar, men ibland behövs längre tid.

Tips: Antal rallarrosblommor beror på storlek och framförallt när du plockar dem. I slutet av säsongen krävs fler blommor än i början. Är blommorna små krävs fler än om de är stora. Smaka dig fram under processen tills du tycker att saften är god!
Saften håller ca 2 veckor i kyl men går utmärkt att frysa in.

mottagning av värdinna vid ingången till klockaregården 310
M

Hanarpstorpets fröknäcke

Under Smakvandring i Halland är detta glutenfria knäckebröd ett uppskattat alternativ. ”Kan man få receptet”, är en stående fråga under matäventyret.

2 plåtar

100 g solrosfrön
100 g pumpafrön
50 g sesamfrön
50 g linfrön
1 tsk salt
5 msk fiberhusk
5 dl vatten

Blanda alltihop och låt stå 10-15 minuter. Kavla ut på två ugnsplåtar. Grädda ca 1,5 timme i 160°C. Låt stå kvar i eftervärmen. Känns knäcket mjukt när det har svalnat, kör bara in det i ugnen en stund till. Ca 15-20 minuter.

Tips: Använd silikonbakplåtspapper då de i papper har en tendens att fastna på knäcket. Smeten blir kladdig. Lägg därför plastfolie över vid utkavling och pressa ut till en tunn skiva med brödkaveln.

tallrik med ost och kex ifrån lokala producenter i halland
M

Rårörd jordgubbssaft

Att dricka rårörd jordgubbssaft är som att dricka sommar. Rårörd saft bevarar smaken maximalt och jordgubbssaften är en fröjd för gommen och själen. Gör du en stor sats och fryser in, kan du njuta av sommarsmaken året om.

  • 2 kg jordgubbar
  • 2 liter vatten
  • 40 g vinsyra
  • 1/2 kg socker per liter saft

Koka upp vattnet och låt det svalna. Ansa jordgubbarna. Mosa bären direkt i bunke/spann. Rör ner vinsyra och häll på vattnet. Låt stå med lock i ett dygn. Sila saften. Häll i socker och rör tills det löst upp sig. Klart!

Späd med vatten till önskad smak. Vi brukar blanda en del saft med tre delar vatten.

Saften går utmärkt att frysa eller förvara i kyl ett par veckor.

mottagning av värdinna vid ingången till klockaregården 310
M

Grön ärtsoppa

Ett av borden på smakvandring i Halland står uppdukat vid sjökanten. Här serveras bland annat denna soppa. Barnsligt god!

Ca 4 personer

250 g gröna ärter
1 hackad gul lök
2 tsk hackad färsk timjan
1 1/2 krm cayennpeppar
1 knippe persilja
2,5 dl vispgrädde
5 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk vinäger
1/2 pressad lime
1/2 tsk salt
ett par varv med pepparkvarnen
2-3 droppar tabasco

Fräs lök, timjan och cayennpeppar i olja tills löken blir mjuk. Tillsätt persilja och häll på grädde och buljong. Koka upp och låt puttra 5-10 minuter. Tillsätt ärter, vinäger, lime, salt, peppar och koka snabbt upp igen. Stäng av värmen och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av och tillsätt eventuellt tabasco. För krämigare soppa, tillsätt maizena och gör ett snabbt uppkok.

profilbild för eventet susedalsrundanm, en grupp människor cyklar på grusväg
M

Blåbärsglögg

Kalla dagar är det gott med varm blåbärsglögg som kan göras i många varianter. Här är grundingredienserna, mängd efter tycke och smak.

  • blåbärssaft alt. frysta blåbär och vatten
  • hela kardemummakärnor
  • färskpressad apelsinjuice
  • kanelstång
  • muscovadosocker
  • svartpeppar

Värm allt och låt dra ett par timmar. Sila av och värm innan servering. Spetsa eventuellt med blåbärsgin och lägg i torkade
eller frysta blåbär och lingon vid servering.

 

logotyp för slöinge kafferosteri
0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tom