så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

  • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
  • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
  • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
  • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Recept

I år släpper vi med jämna mellanrum recept från olika smakäventyr.
Recept som du kan prova hemma när andan faller på.

läs mer
0

Rotfruktsgratäng

läs mer
0

Fröknäcke

läs mer
0

Björkpesto

läs mer
0

Receptet växer till sig

läs mer
0

Receptet växer till sig

läs mer
0

Receptet växer till sig

läs mer
0

Receptet växer till sig

läs mer
0

Receptet växer till sig

läs mer
0

Receptet växer till sig

Gillar du smakupplevelser? Missa inte årets smakäventyr! Eller ge bort en smakupplevelse. Vi har presentkort.

Kanske känner du någon som skulle uppskatta recepten? Nedan finns en genväg för dig att dela sidan till en vän på Facebook.

M

Långås Rotfruktsgratäng

Ett av borden på Smakvandring i Halland står uppdukat i lummig skog. Här ett efterfrågat recept på ett av tillbehören som fått stor uppskattning under vandringen.

Ca 4 personer

  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 jordärtskockor
  • 2-3 dl grädde
  • smakrik vällagrad ost
  • salt och peppar

Skala och skiva rotfrukterna. Varva dem i en ugnsform, salta och peppra. Häll på grädde så att det nästan täcker grönsakerna. Toppa med ost. Grädda mitt i ugnen, 200 ´C i ca 40 minuter eller tills gratängen känns färdig.

logotyp för slöinge kafferosteri
M

Recept #4

Recept #4

tallrik med ost och kex ifrån lokala producenter i halland
M

Björkpesto

När våren kommer blir det björk på menyn, oavsett om det är cykelrunda eller smakvandring. Gillar du pesto är björkpesto en matupplevelse utöver det vanliga. Enkelt och ljuvligt gott.

En lagom stor burk

• 1/2 liter späda björkblad
• 1 dl rostade solroskärnor
• 1 dl halländsk rapsolja
• 1 krm salt
• några varv med pepparkvarnen

Rosta solroskärnorna och kör en kort stund i mixer till önskad storlek.
Lägg i björklöven och kör ett par varv med mixerns pulshastighet. OBS! Kör du för länge blir peston bitter. Tillsätt salt, peppar och olja. Mixa snabbt ihop. Njut! Gärna med lite färskost på ett knäckestick. Peston funkar till det mesta – sås, pasta, rotfrukter, fisk, kyckling…

Tips: Peston håller sig 3-4 dagar i kylskåp. Den går att frysa men konsistensen och smaken blir inte densamma. Så gör björkpesto i säsong-precis när björklöven börjar spricka!

logotyp för slöinge kafferosteri
M

Recept #6

Recept #6

logotyp för slöinge kafferosteri
M

Recept #4

Recept #4 växer till sig

mottagning av värdinna vid ingången till klockaregården 310
M

Hanarpstorpets fröknäcke

Under Smakvandring i Halland är detta glutenfria knäckebröd ett uppskattat alternativ. ”Kan man få receptet”, är en stående fråga under matäventyret.

2 plåtar

100 g solrosfrön
100 g pumpafrön
50 g sesamfrön
50 g linfrön
1 tsk salt
5 msk fiberhusk
5 dl vatten

Blanda alltihop och låt stå 10-15 minuter. Kavla ut på två ugnsplåtar. Grädda ca 1,5 timme i 160°C. Låt stå kvar i eftervärmen. Känns knäcket mjukt när det har svalnat, kör bara in det i ugnen en stund till. Ca 15-20 minuter.

Tips: Använd silikonbakplåtspapper då de i papper har en tendens att fastna på knäcket. Smeten blir kladdig. Lägg därför plastfolie över vid utkavling och pressa ut till en tunn skiva med brödkaveln.

tallrik med ost och kex ifrån lokala producenter i halland
M

Recept #8

Recept #8

mottagning av värdinna vid ingången till klockaregården 310
M

Recept #5

Recept #5

profilbild för eventet susedalsrundanm, en grupp människor cyklar på grusväg
M

Recept #9

Recept #9

logotyp för slöinge kafferosteri
0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tom