så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

 • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
 • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
 • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
 • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Gårdstrampet – En smakrik cykeltur till Halmstads oupptäckta pärlor

Smaka på Falkenberg

En smakrik cykeltur i matens och njutningens tecken 

Boka 19/8 2023

Läs mer om Smaka på Falkenberg

Smaka på Falkenberg

En smakrik cykeltur i matens och njutningens tecken

Boka 19/8 2023

 Läs mer, Smaka på Falkenberg

Cykla mellan smakstopp

Upplev Falkenberg på två hjul och smaka på allt det goda längs vägen! Cykelrundan går längs havet och i vackra omgivningar med åtta utvalda och lärorika stopp hos mat- och dryckesentreprenörer som satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Välkommen på matupplevelse i njutningens tecken!

Matföretag

Smakstopp

Lunchstopp

Klicka på

besöksmålen

för att läsa mer

läs mer
0

AH! Kombucha

läs mer
0

Ackebergs

läs mer
0

Glommens Fiskekrog

läs mer
0

Hule Trädgård

läs mer
0

Cykla-Smaka-Njut

läs mer
0

Äspelunda Mikrogrönt

läs mer
0

Gårdsbutik Thuresson

läs mer
0

Oh Honey

läs mer
0

Agerörs Kustbryggeri

Se alla
besöksmål

logotyp för slöinge kafferosteri
M

AH! KOMBUCHA

Det bubblar av skratt och pyser av glädje på AH! Kombucha. Annika och Helena, tjejerna bakom dryckesföretaget, producerar sin kombucha i små satser där varje flaska blir unik. Genom att noga smaktesta varje sats väljs sedan smaksättning som harmonierar med grundsmakerna från kombuchan. Något som lett till att de har vunnit guldmedalj i både svenska och nordiska mästerskapen i mathantverk.
Cykelrundan gör ett stopp hemma hos Annika där produktionen sker i bostadshusets ombyggda källarlokal. Här blir det prat och provsmakning av kombucha.

Hafi är med på gårdstrampet, tallrik med svenska bär
logotyp för nya strandstugan
M

HULE TRÄDGÅRD

Hule Trädgård och Musteri har en småskalig odling av ätbart och blommor i en gammal handelsträdgård. Här jobbar Ingrid och Martin tillsammans med Henrik och Lisa för att skapa upplevelser kring odlingsglädje, mat och dryck. Besök självplocket eller strosar runt i äppelträdgården och i den mysiga trädgårdsbutiken i växthuset. Framåt hösten öppnas gårdsmusteriet och äpplen förvandlas till ljuvlig äppelmust.

logotyp för nya strandstugan, som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

ÄSPELUNDA MIKROGRÖNT

Ögonen och smaklökarna jublar när Karin på Äspelunda Mikrogrönt kommer bärandes på tråg fullproppade med mikrogrönt. Dessa små kraftpaket fyllda av näringsämnen och med en intensiv smak gör maten godare, mer näringsrik och faktiskt också vackrare. Karin delar med sig av sin odlingskunskap och kreativitet och visar hur du kan sätta guldkant på maten med hjälp av grönsaksskottens färg, form och smak. Välkommen till ett stopp med ekologisk, lokal och hållbar odling när den är som bäst!

logotyp för nya strandstugan som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

ACKEBERGS

Napolitansk pizza gräddad i vedeldad ugn. Mjuk, fluffig och lättsmält pizza som får smaklökarna att jubla och ögonen att tåras av lycka. En pizzakonst som bröderna Peter och Tobias behärskar till fullo. I jämförelse med en svensk pizza är deras variant ganska spartansk och du kommer endast att hitta ingredienser som fyller ett klart syfte. Avskalad skulle man kunna säga – ungefär som Ackebergs, som bröderna startade förra sommaren. Här är pizzan i fokus och då det är rundans sista smakstopp blir det en pizzaslice i efterrättens tecken.

logotyp för sia glass som är med på gårdstrampet
Fungigården
M

OH HONEY

Oh Honey är det lilla biodlarföretaget som erbjuder lokalproducerad honung. Nyslugnad, rinnande och vackert bärnstensfärgad eller fast men ändå krämig ljus försommarhonung. Sortimentet är levande och förändras över tid där varje burk har sin unika smakupplevelse. Det var väl för väl att Matilda började läsa en kurs om biodling när hon var föräldraledig. Och att Fredrik med öga för färg och form tog hand om förpackningarna. Nu har de 12 kupor och en liten honungskiosk. Fylld av ljuvlig honung!

fungigården som är med på gårdstrampet
logotyp för nya strandstugan
M

SMAKA PÅ FALKENBERG (norra)

Välkommen ut på cykel till mat- och dryckesentreprenörer i Falkenberg! Vanliga frågor och svar hittar du längst ner på sidan. Boka biljett idag!

profilbild för eventet gårdstrampet, två glada cyklister
logotyp för nya strandstugan
M

AGERÖRS KUSTBRYGGERI

Agerörs Kustbryggeri är ett litet hantverksbryggeri vid havet med fokus på god öl gjord på bra råvaror. Bryggningen sker utan tidspress, för bästa resultat. Här får du träffa Per som med glimten i ögat berättar om processen och lär dig mer om sorterna Orkan, Kuling, Storm, Styv Kuling och Svart Storm. Självklart får du provsmaka deras öl. Allmänt ölprat är också något som alltid går hem på det här stoppet.

logotyp för mostorps gård som är med på gårdstrampet
HAFI logo
M

GÅRDSBUTIK THURESSON

Gårdsbutik Thuresson är ett riktigt mecka för alla köttälskare. Fylld med närproducerat kött från gårdarna runt omkring. Gris, nöt, lamm och kyckling – alla styckdetaljer säljs färskt över disk. I butiken finns även egentillverkade och prisbelönta charkdelikatesser, ostar, närodlade grönsaker och mycket mer. Här blir det smakupplevelser av gårdsbutikens delikatesser. Ägarna, Jeanette och Pierre, berättar om hemligheten bakom drömmen om att lyckas med en gårdsbutik mitt ute på landet. Dessutom delar de med sig av sina bästa grilltips!

Hafi är med på gårdstrampet, tallrik med svenska bär
Logga hagarnas
M

GLOMMENS FISKEKROG

Efter 25 år i Karibien ville Margit och Lars, ägarna till Glommens Fiskekrog, hem till Sverige igen men de ville ha kvar samma känsla av lugn och harmoni. Det fann de i Glommen. Här lagas nu mat med hjärta för lokala råvaror och med karibisk touch. Allt under överseende av kökschefen Hans, vars hjärtefrågor är högsta kvalitet och service i en kul och avslappnande miljö. På Fiskekrogen kan man verkligen njuta! Här bjuds det på ett matigare stopp där det också finns möjlighet att köpa till alkoholhaltig dryck.

logotyp för ullarps gård som är med på gårdstrampet

Boka din biljett till Smaka på Falkenberg

Smaka på Falkenberg

I priset ingår:

 • 8 fantastiska besöksstopp där du får träffa entreprenörer och höra berättelser om lokalt mathantverk
 • 7 smakprovningar
 • 1 lunch, möjlighet att köpa till stärkande dryck
 • Specialerbjudanden i gårdsbutikerna

 

läs mer...

Start sker i grupper, med hel- och halvtimmes starttider från Caravan Club Olofsbo, Falkenberg. Sista smakstoppet är på Ackebergs, Skogstorp. Du väljer sedan om du vill cykla tillbaka till målområdet eller avvika mot Falkenbergs centrum.

Obs! Begränsat antal platser per starttid.

Smaka på Falkenberg

695kr inkl. moms

Frågor & Svar

Hur långt cyklar man?

Cykelrundan är ca 21 kilometer där ca 95 % är på asfalterade vägar. Undantag är en packad grusväg på ca 1 km vid Bryntebo, på vägen från Äspelunda Mikrogrönt till Gårdsbutik Thuresson.

Hur lång tid tar det?

Tidsåtgång beräknas till ca 5-6 timmar, men varierar beroende på cykeltempo och hur länge man stannar på stoppen. Räkna med en heldagsupplevelse, det ska var en härlig tur i eget tempo.

Karta, vägbeskrivning?

Rundan cyklas motsols och kommer endast att vara markerad med ett fåtal skyltar. Översiktskarta hittar du här. Mer information, liksom utförlig vägbeskrivning, mailar vi till dig ett par dagar före start. Du kommer även att få en vägbeskrivning vid registreringen.

Smaka på Falkenberg har cykelnivå: lätt

Det är härligt att cykla och lätt att glömma bort att vi är fler som delar vägen – tänk på att trafikregler gäller och visa hänsyn till andra trafikanter.

När och var samlas man?

Smaka på Falkenberg börjar vid Caravan Club Olofsbo, Falkenberg kommun. Koordinater:56°55’22.3″N 12°23’47.5″E (Förväxla inte med Olofsbo Camping som ligger precis bredvid.)
om i tid, ca 10 minuter innan utsatt starttid. Missar du starttiden kan vi tyvärr inte garantera att du får följa med nästa grupp eftersom antalet personer i varje grupp är begränsat.

Kostar det att parkera bilen?

Nej. Campingplatserna tar inte ut någon parkeringsavgift.

Vad ska jag ta med?

En vattenflaska kan vara bra att ha med. Ta även med solskyddskräm och en powerbank om du gillar att fota och filma. Följebil ingår så att du kan handla på dig godsaker längs med rundan.

Klädsel?

Ha kläder efter väder. Vi rekommenderar sköna kläder där sömmar inte kan skava liksom cykelhjälm.

Egen cykel?

Har du egen cykel, se till att däcken är välpumpade. Det går lite lättare att cykla då. Tag gärna med ett reparationskit. Vi har även en cykelreparatör stand-by, som kontaktas om olyckan är framme.

Hyra cykel?

Om du saknar cykel finns det att hyra hos RentaBike. Din förbokade och betalda cykel hämtar och lämnar du vid cykelrundans startplats. Utkörning av cykel till starten ingår i hyrpriset.

Kan jag ha cykelvagn?

Ja. 

Funktionshinder?

Vi cyklar på befintliga vägar och besöker gamla gårdar. Cykelrundan är inte funktionsnedsättningsanpassad. Kontakta oss vid specifika frågor.

Varifrån kommer maten?

Maten produceras och/eller förädlas på våra besöksmål. De halländska producenterna i norra Falkenbergs kommun är kärnan även om produkter från en och annan matglad producent i närliggande kommun/län finns med.

Kan jag få smakproven specialkostanpassade?

Nej. Vid avsmakningsborden finns en innehållsförteckning för samtliga produkter.

Gäller det själva lunchen, vänligen meddela eventuell matallergi/specialkost direkt vid biljettbokning så ordnar vi det.

Ställs Smaka på Falkenberg in vid regn?

Nej. Cykelrundan Smaka på Falkenberg ställs inte in vid regn.

Betalningsalternativ?

Du kan betala med kontokort eller direktbanköverföring. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktioner inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Se alla
frågor

Tillval

Boka boende

Gör lite mer av din smakupplevelse! Passa på att unna dig en hel helg och boka övernattning.

Specialerbjudande på Grand Hotel Falkenberg. 20 % rabatt på ordinarie pris för alla som bokar ett Smakäventyr. Uppge rabattkoden SMAK när du bokar på: Grand Hotel Falkenberg

Eller köp med middagsmaten på cykelrundan och låt din matupplevelse fortsätta med en magisk grilkväll i en mysig stuga vid havet. Boende med självhushåll i stuga eller semesterhus bokar du på: Visit Ugglarp
Campingplats kan bokas på: CaravanClub Olofsbo, telefon 0346-929 11.

Hyr cykel

Vill du inte ta med egen cykel kan du förboka cykel. Förbokade cyklar blir utkörda till startplatsen och lämnas vid målgång tillbaks på samma plats.

Hjärtligt tack

för att du väljer lokala producenter, mathantverkare och restauranger.
För att du stöttar oss entreprenörer och ger oss luft under vingarna!

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap
på smakäventyr som ger upplevelser med mersmak!

Mathjältar & besöksmål
Cykelrunda Smaka på Falkenberg 2023

Samarbetspartner & nätverk
Cykelrunda Smaka på Falkenberg 2023

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tom