Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan

Klicka för att läsa mer

Gårdstrampet

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea

M

Presentkort

Mer info kommer snart

Presentlåda

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på [email protected] eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

 • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
 • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
 • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi följer givetvis myndigheternas senaste föreskrifter vilket bl.a. innebär att vi dukar för max 4 gäster per bord.
 • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på [email protected].

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Smaka på Skrea

En  smakrik cykeltur till matentreprenörer i Falkenberg

29 maj, 21 augusti

 Läs mer

Smaka på Skrea

En  smakrik cykeltur till matentreprenörer i Falkenberg

29 maj, 21 augusti

 Läs mer

Cykla mellan smakstopp

En smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, utmed havet och runt Skrea. Längs vägen stannar du hos några av alla de mat- och dryckesentreprenörer som satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Hör deras berättelser och smaka på unika produkter. Välkommen ut för att njuta hos ett gäng sköna entreprenörer!

Matföretag

Smakstopp

Lunchstopp

Klicka på

besöksmålen

för att läsa mer

läs mer
0

Globalize/Beach House

läs mer
0

Kullängs påtår

läs mer
0

Skrea Matbruk/Prostens

läs mer
0

Peters Konditori

läs mer
0

Skrea Ost/Gavies Gårdar

läs mer
0

Ringsegård Highland Cattle

läs mer
0

The Kitchen Garden

läs mer
0

SIA Glass

läs mer
0

Cykla – Smaka – Ut & njut

logotyp för slöinge kafferosteri
M

BEACH HOUSE/ GLOBALIZE FOODTRUCK

Känd från bland annat Aska BBQ fortsätter kocken James Sherry att vara en vitamininjektion bland mat- och dryckesentreprenörer i Falkenbergs Skafferi. Till sommaren parkerar han återigen sin rullande krog, Globalize Foodtruck på Skrea strand. Men det är här på Beach House, den lilla restaurangen alldeles vid stranden, som vi träffar James för ett smakprov. Vad det blir? Ja hans signum är mat från världens alla hörn – råvaran och smaken bestämmer menyn. ”Smaken är det viktigaste och hos mig ska det kännas om ett äventyr i smaker” säger James med eftertryck.

logotyp för slöinge kafferosteri
logotyp för nya strandstugan
M

PETERS

Vid Skrea strand ligger Peters Konditori, en guldgruva med allt från grova stenugnsbakade surdegsbröd till läckra chokladpraliner. Här är honnörsordet kvalitet och alla produkter tillverkas på plats. Stenugnen är hjärtat i bageriet och matbröd är en av specialiteterna tårtor en annan.
Det märks tydligt att Peter Halldén, som tillsammans med Christin driver konditoriet, är konditormästare med tävlingsmeriter som vinnare av chokladmästerskapen och årets godaste tårta.

logotyp för ullarps gård
logotyp för nya strandstugan
M

THE KITCHEN GARDEN

På The Kitchen Garden, den pyttelilla gården mitt i staden, odlar George och Alice såväl grönsaker, frukter som ätbara blommor. Den småskalig odlingen i köksträdgården sker för hand med stor omsorg och utan konstgödsel eller bekämpningsmedel. Drivkraften är att grönsakerna ska bli stjärnorna på tallriken – såväl hos familjen själv som hos deras kunder. I år kan den som vill engagera sig lite extra bli medlem i Kitchen Garden Friends.

Förutom odling har George och Alice även tillverkning där råvaror förädlas på hantverksmässigt vis. Till äppelsäsongen kommer ytterligare en nyhet att vara i full gång, ett nybyggt musteri. Parets engelska rötter märks tydligt i specialiteter som till exempel pomeransmarmelad och på horisonten skymtas alltså hantverkscider på engelskt vis.

logotyp för ullarps gård
logotyp för nya strandstugan
M

KULLÄNGS PÅTÅR/ RINGSEGÅRDS HC

Gelato och smörrebröd som får smaklökarna att hoppa av glädje. Ja, det är signum för Lotta på Kullängs Påtår. I lantlig utomhusmiljö serverar hon smakrik fika. Det märks att Lotta har en lång karriär som kock och är noga med råvarorna. Mjölk hämtas till exempel från granngårdens kossor och naturkött från Ringsegård Higland Cattle Farm. Smakprov på gelato och smörrebröd med naturkött. Möjlighet att handla till extra stärkande dryck.

logotyp för sia glass
logotyp för nya strandstugan
logotyp för nya strandstugan
M

SKREA OST / GAVIE´S GÅRDAR

Skrea Ost är ett eldorado för alla ostälskare. I gårdsbutiken hittas hårdost, mjukost/kittost, mögelost, grillost och färskost. Ja, listan kan göras lång. Mejerskan Monica tillverkar ostarna på ekologisk komjölk från granngården Kullsgärde. I butiken kan du även tappa upp ohomogeniserad mjölk i glasflaska och köpa yoghurt i lösvikt. Alla produkterna är KRAV-certifierade.

På stoppet träffar du även Eivor, fermentista från Gavie’s Gårdar. Eivor syrar allt från klassisk surkål till spännande delikatesser som blir goda tillbehör till sommarens måltider. Självklart möjlighet att handla med några nyttiga godsaker. Med glimten i ögat håller såväl Eivor som Monica mathantverket vid liv och skapar utifrån ekologiska råvaror såväl tradition som innovation.

logotyp för solhaga stenugnsbageri
logotyp för nya strandstugan
M

SIA GLASS

Nästa stopp blir riktigt glassigt! Världens äldsta familjeföretag, SIA Glass, har numera även ett omtyckt glasscafé på Rörbeckstorget mitt i stan. Här hittar vi glass i stora lass, såväl mjukglass som kulglass, frestande glassmenyer liksom rykande kaffe. Gräddglassen från Slöinge görs till 100% av svensk, färsk grädde.

logotyp för berte qvarn
logotyp för nya strandstugan
logotyp för nya strandstugan
M

SKREA MATBRUK/PROSTENS PIZZA

Högst upp på Skrea Backe, med vidunderlig utsikt över vinodling, åkrar och ängar ligger Skrea Matbruk och Prostens Pizza. Den röda tråden här stavas Italien och de beskriver sig som ett italienskt vardagsrum mitt i Halland. Det bubblar och spritter oavbrutet på Skrea Backe. Vad är det för stora kopparpannor som nu anländer? Mer om det får du höra under smakstoppet. På majrundan serveras en mindre lunch, en pastarätt med halländska smaker, på Skrea Matbruk. På augustirundan serverar Prostens Pizza lunchen – tunna och krispiga vedeldade pizzbitar fyllda till stor del av lokala råvaror i säsong. Möjlighet att köpa till passande dryck. Givetvis kan du handla med Skrea Matbruks torkade pasta eller signerade exemplar av Lisa Lemkes kokböcker.

logotyp för ullarps gård
logotyp för nya strandstugan
M

RINGSEGÅRDS HIGHLAND CATTLE – POP UP PÅ KULLÄNGS PÅTÅR

Cykelrundan passerar Ringesgård men djuren betar i Hallands inland där farmen ligger och djuren i lugn och ro kan växa upp på gräs, örter och sly. Kött med kvalitet kan inte stressas fram. De vet Niklas och Jessika, ägarna till Ringsegård Highland Cattle. Dagen till ära gör de ett gästspel på Kullängs påtår. Highland Cattle-köttet är ett högklassigt hängmörat naturbeteskött som har mer smak, mer karaktär och mindre fetthalt än vanligt nötkött. Passa på att handla med smakrika ölkorvar och läckerheter till kvällens grillning.

logotyp för nya strandstugan
M

SMAKA PÅ SKREA

Välkommen ut på cykel till oss matentreprenörer i Falkenberg!

Vanliga frågor och svar hittar du längst ner på sidan. Boka biljett idag!

logotyp för mostorps gård

Boka din biljett till Smaka på Skrea

Smaka på Skrea

I priset ingår:

 • 10 matentreprenörer
 • 6 smakprovningsstopp
 • 1 lunchstopp
 • Specialerbjudande i gårdsbutikerna

 

läs mer...
 • Starten sker i grupper, mellan 09:30 – 12:30, med starttid varje hel- och halvtimme från centrala Falkenberg, plats Rörbeckstorget som ligger bredvid Stortorget. Koordinater: 56°54’17.4″N 12°29’28.0″E
 • Cykla i din egen takt. Smaka, handla (gärna med swish) och njut under en dag på cykel.

Smaka på Skrea

595kr

Nollställ
Covid-19 anpassningar Smaka på Skrea

Alla våra event har covid-19 anpassats. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Våra generella åtgärder hittar du under avsnitt Frågor och Svar, ”Så har vi anpassat oss gällande covid-19”.

Följande gäller för Smaka på Skrea;

• Vid bokning, högst 8 deltagare/grupp eller enligt vid tillfället gällande restriktioner
• Mars 2020 införde vi en ny funktion och titel på våra cykelevent. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på avstånd, spritning och annat under eventet. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
• Det är ute att vara inne! Smaka på Skrea är ett event som rör sig på stora ytor, från city, längs havet och runt Skrea. Smaka på Skrea är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats, följer angiven runda, håller en cykellängds avstånd och nyttjar möjligheten att tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
• Våra besöksmål har under hela pandemin rättat sig efter de regler som myndigheterna infört allt eftersom, vilket bland annat innebär begränsning av antalet sittande personer vid varje bord under lunchen liksom antal besökare inne i gårdsbutikerna. Behöver du vänta på din tur för att handla kan du alltid passa på att göra en smakprovning under tiden eller nyttja möjligheten att lyssna på entreprenörernas fängslade berättelser. Det är även fritt fram att längs med vägen stanna på egen hand om du ser en extra vacker naturplats.
• Du får ett eventarmband att själv fästa runt armen vilket är lätt att hålla upp vid stoppen. Vi har gjort om tävlingar och fysiska svarskuponger med hjälp av QR koder och cykelkartan får du mailad i förväg och kan även själv följa via din mobil.

Tack för hjälpen! Må väl!

 

Tillval

Gör lite mer av din smakupplevelse. Passa på att unna dig en hel helg vid havet eller inne i staden. Passa på att stödja ditt lokala boende och boka övernattning för dig och ditt sällskap.

Villa Surfgarden

Komplettera helgen och boka rum, kite-och surfaktiviteter på Villa Surfgarden

Grand hotel

Specialerbjudande på Grand Hotel Falkenberg, 20 % rabatt på ordinarie priser för alla som bokar ett Smakäventyr. Uppge rabattkoden SMAK21. Boka hos Grand Hotel Falkenberg

Cykel

Vill du inte ta med egen cykel, kan bokning ske hos Chris på Villa Surf Garden, 076 – 126 90 01.  Förbokade cyklar blir utkörda till starten och lämnas tillbaka vid målgång.

Hjärtligt tack

för att du stöttar våra lokala restauranger och medlemmar i Falkenbergs Skafferi.

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap och ge dig tre unika smakupplevelser!

Mathjältar & besöksmål

Samarbetspartner & nätverk

Frågor & Svar

Hur långt cyklar man?

Cykelrundan är ca 21 kilometer där ca 90 % är på asfalterade vägar. Undantag direkt efter Tullbron då vi cyklar på promenadstigen längs Ätrans södra sida (ca 700 m). På tillbakavägen cyklar vi på promenadstigen längs Ätrans norra sida (ca 1200 m). Det är ju så vackert!

Hur lång tid tar det?

Tidsåtgång beräknas till ca 5 timmar, men varierar beroende på cykeltempo och hur länge man stannar på stoppen. Det ska var en härlig upplevelse i eget tempo.

Karta, vägbeskrivning?

Rundan cyklas motsols och kommer endast att vara markerad med ett fåtal skyltar. Översiktskarta hitta du här. Mer information, liksom utförlig vägbeskrivning, mailas till dig ett par dagar före start. Vägbeskrivning kan även erhållas vid registreringen. Smaka på Skrea har cykelnivå; lätt

Det är härligt att cykla och lätt att glömma bort att vi är fler som delar vägen – tänk på att trafikregler gäller och visa hänsyn till andra trafikanter.

När och var samlas man?

Smaka på Skrea börjar i centrala Falkenberg. Plats Rörbeckstorget, hörnet Arvidstorpsvägen/ Nygatan, bredvid Stortorget där gott om parkeringsplatser finns. Koordinater: 56°54’17.4″N 12°29’28.0″E
Här finns cykel att hämta ut om du hyrt en. Missar du starttiden kan vi inte garantera att du får följa med nästa grupp eftersom antalet personer i varje grupp är begränsat.

Kostar det att parkera bilen?

Ja.

Vad ska jag ta med?

En vattenflaska kan vara bra att ha med liksom en cykelkorg eller kylväska för att kunna handla under rundan. Ta även med solskyddskräm och en powerbank om du gillar att fota och filma.

Klädsel?

Ha kläder efter väder. Sköna kläder där sömmar inte kan skava liksom cykelhjälm rekommenderas.

Egen cykel?

Har du egen cykel, se till att däcken är välpumpade. Det går lite lättare att cykla då. Tag gärna med ett reparationskit. Vi har även en cykelreparatör stand-by, som kontaktas om olyckan är framme.

Hyra cykel?

Saknar du cykel finns det att hyra hos Chris på Villa Surfgarden, 076 – 126 90 01. Förbokad och betald cykel hämtas och lämnas vid startplatsen. Utkörning av cykel till starten ingår i hyrpriset.

Kan jag ha cykelvagn?

Det går utmärkt.

Funktionshinder?

Vi cyklar på befintliga vägar och besöker gamla gårdar. Cykelrundan är inte funktionsnedsättningsanpassad. Kontakta oss vid specifika frågor.

Varifrån kommer maten?

Maten produceras och/eller förädlas av våra mat- och dryckesentreprenörer. De halländska producenterna i Falkenbergs kommun är kärnan även om produkter från andra matglada kommuner finns med. Vi har mycket i Falkenberg men ännu inte riktigt allt.

Kan jag få smakproven specialkostanpassade?

Nej. Vid avsmakningsborden finns innehållsförteckningar för samtliga produkter.

OBS! Gäller det själva lunchen, vänligen meddela eventuell matallergi/specialkost direkt vid biljettbokning så ordnar vi det.

Ställs Smaka på Skrea in vid regn?

Nej. Cykelrundan ställs inte in vid regn.

Betalningsalternativ?

Du betalar med kontokort eller direktbanköverföring. Bokar du för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

Har du ett presentkort från Smakäventyr som du vill utnyttja, välja valfri upplevelse och fyll i din presentkortskod (fält värdekod efter frågan "Har du ett presentkort?) när du kommer till kassan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktionerna inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat på grund av covid-19?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Så har vi anpassat oss gällande covid-19

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi riskbedömt och corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

• Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.

• Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.

• På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi följer givetvis myndigheternas senaste föreskrifter vilket bl.a. innebär att vi dukar för max 4 gäster per bord.

• Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på [email protected]

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tom