så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

  • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
  • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
  • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
  • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Smaka på Skrea – En smakrik cykeltur till matentreprenörer i Falkenberg

Smaka på Skrea

En smakrik cykeltur till matentreprenörer i Falkenberg

 Läs mer om
Smaka på Skrea

Smaka på Skrea

En  smakrik cykeltur till matentreprenörer i Falkenberg

 Läs mer om
Smaka på Skrea

logotyp för slöinge kafferosteri
M

AH! KOMBUCHA  POP-UP

Det bubblar av skratt och pyser av glädje på AH! Kombucha. Annika och Helena, tjejerna bakom dryckesföretaget, producerar sin kombucha i små batcher där varje flaska blir unik. Genom att noga smaktesta varje batch väljs sedan smaksättning som harmonierar med grundsmakerna från kombuchan. Något som lett till att de blivit SM-guldmedaljör i Mathantverk och i höstas även guldmedaljörer i Nordiska Mästerskapen i Mathantverk. Vilka tjejer! I ett Pop-up tält i natursköna Båtakåsan blir det prat och provsmakning av kombucha.

logotyp för slöinge kafferosteri
logotyp för nya strandstugan
M

PETERS

Vid Skrea strand ligger Peters Konditori, en guldgruva med allt från grova stenugnsbakade surdegsbröd till läckra chokladpraliner. Här är honnörsordet kvalitet och alla produkter tillverkas på plats. Stenugnen är hjärtat i bageriet och matbröd är en av specialiteterna tårtor en annan.
Det märks tydligt att Peter Halldén, som tillsammans med Christin driver konditoriet, är konditormästare med tävlingsmeriter som vinnare av chokladmästerskapen och årets godaste tårta.

logotyp för ullarps gård
logotyp för nya strandstugan
M

SKREA OST

Skrea Ost är ett eldorado för alla ostälskare. I gårdsbutiken hittas hårdost, mjukost/kittost, mögelost, grillost och färskost. Ja, listan kan göras lång. Mejerskan Monica tillverkar alla ostar på ekologisk komjölk från granngården Kullsgärde. I butiken kan du även tappa upp ohomogeniserad mjölk i glasflaska och köpa yoghurt i lösvikt. Alla produkterna är KRAV-certifierade. Här blir det ett smakstopp som sker tillsammans med Gavie´s gårdar.

logotyp för ullarps gård
logotyp för nya strandstugan
M

SUSEÅ CHOKLAD

Bakom Suseå Choklad står Henrik och Helena. Två hantverksskickliga entreprenörer som drivs av lusten att skapa och alltid lära nytt. I mer än 10 har deras ljuvligt läckra handgjorda chokladpraliner fått smaklökarna att dansa. I butiken på Nygatan finns även ett stort utbud av konfektyr, lakrits, dryck, handplockade delikatesser och blommor. Senaste tillskottet är gelato. Kort och gott: Här finns något för alla smaker, för både gom och själ.

logotyp för sia glass
logotyp för nya strandstugan
M

SWERL COFFEE

Beatriz och Daniel är duon som med sitt mikro-rosteri jobbar med det som de verkligen älskar att göra, kaffe producerat på ett hållbart sätt från böna till kopp. ”Alla förtjänar en god kopp kaffe producerat på ett hållbart sätt” säger Beatriz och ler samtidigt som hon serverar kaffe i olika former. Den behagliga doften av nymalet kaffe är lätt att följa, oavsett om du träffar duon vid deras rullande blå fikabuss eller på museicaféet på Rian. Däremellan rostas kaffe i små omgångar på ögonstenen, en Giesen W15. Mer om detta och deras samarbete med ett gäng lokala matälskare får du reda på under cykelrundan. Möjlighet att handla med sig rostade bönor hem.

profilbild för eventet smaka på skrea, cykel i solsken vid strand bland människor
logotyp av Sia glass
M

SIA Glass

Nästa stopp blir riktigt glassigt! Sveriges äldsta familjeföretag, SIA Glass, har numera även ett omtyckt glasscafé på Rörbeckstorget mitt i stan. Här hittar vi glass i stora lass, såväl mjukglass som kulglass, frestande glassmenyer liksom rykande kaffe. Gräddglassen från Slöinge görs till 100% av svensk, färsk grädde.

logotyp för berte qvarn
logotyp för nya strandstugan
M

BÄCKMANS HETA SÅSER

Vad gör man om man gillar allt från lite sting i maten till väldigt stark mat? Startar Bäckmans Heta Såser såklart! Träffa gänget som älskar mat och är övertygade om att en chilisås tillverkad med stor omsorg ger maten ett rejält lyft. På stoppet får du höra om deras resa mot en starkare och mera smakrik matkultur där chilin har hedersplatsen. Bäckmans Heta Såser innehåller bara råvaror av bästa kvalité, väl sammansatta ingredienser, tillagade med passion och kärlek. Allt för att ge bästa smakupplevelsen.

logotyp för ullarps gård
logotyp av Sia glass
M

SKREA MATBRUK

Högst upp på Skrea Backe, med vidunderlig utsikt över vinodling, åkrar och ängar ligger Skrea Matbruk, stenladan där allt sägs vara möjligt. Det handlar om hemvevad pasta och smårätter med grunden i lokala råvaror. Här serveras en mindre lunch, en vegetarisk pastarätt med halländska smaker. Möjlighet att köpa till passande dryck. Givetvis kan du handla med Skrea Matbruks pasta eller signerade exemplar av Lisa Lemkes kokböcker.

logotyp för nya strandstugan
logotyp av Sia glass
M

GAVIE´S GÅRDAR

Träffa en riktig fermentista, Eivor från Gavie’s Gårdar. Eivor syrar allt från klassisk surkål till spännande delikatesser som blir goda tillbehör till sommarens måltider. Med glimten i ögat håller Eivor mathantverket vid liv och skapar utifrån ekologiska råvaror såväl tradition som innovation. Självklart möjlighet att handla med några nyttiga godsaker. Ett gemensamt smakstopp som sker vid och tillsammans med Skrea Ost.

logotyp för mostorps gård

Frågor & Svar

Hur långt cyklar man?

Cykelrundan är ca 24 kilometer där ca 90 % är på fina cykelvägar. Undantag ute vid Båtakåsen där det är grusväg (ca 500 m). På tillbakavägen cyklar vi på promenadstigen längs Ätrans norra sida. Det är ju så vackert!

Hur lång tid tar det?

Tidsåtgång beräknas till ca 5-6 timmar, men varierar beroende på cykeltempo och hur länge man stannar på stoppen. Det ska vara en härlig upplevelse. Observera att det finns en stängningstid på varje stopp. Mer info om detta får du vid starten.

Karta, vägbeskrivning?

Rundan cyklas motsols och kommer endast att vara markerad med ett fåtal skyltar. Översiktskarta hittar du här. Mer information, liksom utförlig vägbeskrivning, mailar vi till dig ett par dagar före start. Du kommer även att få en vägbeskrivning vid registreringen.

Smaka på Skrea har cykelnivå: lätt

Det är härligt att cykla och lätt att glömma bort att vi är fler som delar vägen – tänk på att trafikregler gäller och visa hänsyn till andra trafikanter.

När och var samlas man?

Smaka på Skrea börjar i centrala Falkenberg. Vi samlas på den vackra plasten Åsikten som ligger precis vid Tullbrons fäste och den brusande Ätran (och vid entrén till Grand Hotel och Harrys Falkenberg). Koordinater: 56.9030, 12.4936
Här finns cykel att hämta ut om du hyrt en. Missar du starttiden kan vi inte garantera att du får följa med nästa grupp eftersom antalet personer i varje grupp är begränsat.

Kostar det att parkera bilen?

I Falkenberg används bl.a. P-skiva och mobila appar för betalning av parkeringsavgift. På kommunens hemsida hittar du mer information om parkering.

Vad ska jag ta med?

En vattenflaska kan vara bra att ha med liksom en cykelkorg eller kylväska för att kunna handla under rundan. Ta även med solskyddskräm och en powerbank om du gillar att fota och filma.

Klädsel?

Ha kläder efter väder. Vi rekommenderar sköna kläder där sömmar inte kan skava liksom cykelhjälm.

Egen cykel?

Har du egen cykel, se till att däcken är välpumpade. Det går lite lättare att cykla då. Tag gärna med ett reparationskit. Vi har även en cykelreparatör stand-by, som kontaktas om olyckan är framme.

Hyra cykel?

Om du saknar cykel finns det att hyra hos Rent a bike Halmstad. Din förbokade och betalda cykel hämtar och lämnar du vid startplatsen. Utkörning av cykel till starten ingår i hyrpriset.

Kan jag ha cykelvagn?

Det går utmärkt. Kan bli lite trångt genom muren vid Båtakåsen men alternativ cykelväg finns.

Funktionshinder?

Vi cyklar på befintliga vägar och besöker gamla gårdar. Cykelrundan är inte funktionsnedsättningsanpassad. Kontakta oss vid specifika frågor.

Varifrån kommer maten?

Maten produceras och/eller förädlas av våra mat- och dryckesentreprenörer. De halländska producenterna i Falkenbergs kommun är kärnan även om produkter från andra matglada kommuner finns med. Vi har mycket i Falkenberg men ännu inte riktigt allt.

Kan jag få smakproven specialkostanpassade?

Nej. Vid avsmakningsborden finns innehållsförteckningar för samtliga produkter.

OBS! Gäller det själva lunchen, vänligen meddela eventuell matallergi/specialkost direkt vid biljettbokning så ordnar vi det.

Ställs Smaka på Skrea in vid regn?

Nej. Cykelrundan ställs inte in vid regn.

Betalningsalternativ?

Via webbshoppen betalar du med kontokort. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktioner inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Se alla
frågor

Hjärtligt tack

för att du stöttar våra lokala restauranger och medlemmar i Falkenbergs Skafferi.

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap och ge dig unika smakupplevelser!

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tom