så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

  • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
  • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
  • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
  • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Smakstråket – En smakrik restaurangvandring i Falkenbergs innerstad
Premiär 4 september

Smakstråket

 Läs mer om
Smakstråket

Smakstråket

 Läs mer om
Smakstråket

Promenera mellan smakstopp

En smakrik promenad i innerstaden med restauranger och råvaror från Falkenbergs Skafferi.

Besök tre restauranger som komponerar och serverar var sitt smakprov där en gemensam halländsk råvara i säsong tolkas på tre olika sätt.

Träffa krögarna och hör deras berättelser. Smaka, njut och upplev!

Restauranger

Smakprov

Råvara i säsong

Säsongsbaserad råvara

Under året bjuder Smakstråket in till säsongsupplevelser som på olika sätt kittlar smaklökarna. Våra restauranger jobbar alla med en gemensamt utvald råvara i säsong, för att skapa tre unika smakupplevelser för dig!

Vår

Sommar

Höst

Vinter

Klicka på

restaurangerna

för att läsa mer

läs mer
0

Gustaf Bratt

läs mer
0

Harrys

läs mer
0

Hermans

Boka din biljett till Smakstråket

Frågor & Svar

Vad ingår i biljetten?

I en biljett ingår tre större smakportioner (en portion är ungefär lika stor som en förrätt) vilka komponeras och serveras på tre utvalda restauranger. Smakportionerna bygger på en gemensam halländsk råvara i säsong. Dessutom ingår berättelser om maten och råvarorna, kocken och krögaren.

Vad är Falkenbergs Skafferi?

Falkenbergs Skafferi, som är kärnan i upplevelsen, är ett nätverk av olika matföretagare som alla har det lokala närmast hjärtat och som gillar att göra saker tillsammans. Vi är ett gäng passionerade matkreatörer som bjuder på spännande kreativa matupplevelser, på en hållbar utveckling och på oss själva! 

Läs mer på www.falkenbergsskafferi.se

Matallergi?

Om du vid bokningen angett matallergi eller specialkost (vegetarisk/vegansk) ordnar våra kockar detta på bästa sätt. På orderbekräftelsen framgår om du bokat specialanpassad kost. Var noggrann med att visa din orderbekräftelse för serveringspersonalen på plats för att försäkra dig och oss om att du får rätt specialbeställ kost.

Dryck?

Våra erfarna kockar och sommelierer har tagit fram dryck som passar till smakportionerna för att ytterligare kittla smaklökarna:  öl, vin och naturligtvis alkoholfria alternativ. Du kan köpa dryck i förväg i samband med bokning (dryckeshäfte), eller på restaurangerna i hel- och halvglas. Vatten ingår som måltidsdryck.

Dryckeshäfte?

Våra erfarna kockar och sommelierer har tagit fram dryck som passar till smakproverna. Öl, vin och naturligtvis alkoholfria alternativ.

*** Boka gärna dryckeshäfte i förväg. Då minskar vi risk för kö vid betalning. ***

Ett häfte innehåller tre dryckesbiljetter:

Alkoholhaltiga drycker: En biljett byts mot ett glas av restaurangens utvalda vin à 18 cl eller ett glas av restaurangens utvalda öl à 40 cl.

Alkoholfria drycker: En biljett byts mot ett glas av restaurangens utvalda alkoholfria vin à 18 cl eller en flaska av restaurangens utvalda non-alcoholic öl. Naturligtvis finns fler, av restaurangen utvalda, alkoholfria alternativ såsom t.ex. läsk, juice, mineralvatten.

När och var samlas man?

Smakstråket startar samtidigt på alla tre restauranger; Restaurang Gustaf Bratt, Restaurang Herman & Nöje och Harrys Restaurang. Alla belägna på promenadavstånd i Falkenbergs centrum. På din bekräftelse står vilken restaurang du startar på. Är ni ett sällskap som vill följas åt under hela eventet, gör en gemensam bokning för alla i sällskapet. Notera att vi noga följer myndigheternas föreskrifter vilket bl.a. innebär att vi dukar för max 8 gäster per bord inomhus. 

Vid start får du, mot uppvisande av bokningsbekräftelse, smakarmband och ev. dryckeshäfte att använda under eventet.

På vilken restaurang ska jag starta?

På bokningsbekräftelsen framgår det vilken restaurang du ska starta på. Om du inte kan hitta bekräftelsen i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

På din startrestaurang sker registrering och utdelning av smakarmband och eventuella dryckeskuponger. En kvart efter angiven starttid är det inte längre möjligt att hämta ut armband och biljetter. Detta eftersom vi behöver kunna säkra kundflödet för såväl gästernas som personalens trygghet.

I vilken ordning ska jag gå?

Med anledning av rådande läge är vi extra noga med kundflödet och att våra gäster ska känna sig trygga. Det innebär att du kommer att besöka de tre restaurangerna i en specifik ordning. Vilken restaurang du skall besöka och när får du besked om på din startrestaurang.

Hur långt går man?

Det är ca 200 meter mellan restaurangerna.

Hur lång tid tar det?

Samkstråket beräknas ta ca 3 timmar.

Betalningsalternativ?

Via webbshoppen betalar du med kontokort. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktioner inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Se alla
frågor

Hjärtligt tack

för att du väljer lokala producenter, mathantverkare och restauranger.
För att du stöttar oss entreprenörer och ger oss luft under vingarna!

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap
på smakäventyr som ger upplevelser med mersmak!

Mathjältar & besöksmål
Smakstråket 2021

Samarbetspartner & nätverk
Smakstråket 2021

M
logotyp för nya strandstugan
logotyp för nya strandstugan

Gustaf Bratt

Tillsammans driver Hanna och Per Eriksson restaurang Gustaf Bratt. Genom att välja råvaror i säsong när de smakar som bäst, i kombination med god dryck, erbjuds du mat- och dryckesupplevelser av högsta klass. Alltid allerta, alltid på tå. Gustaf Bratt tillhör utan tvekan toppskiktet. Restaurangen ligger i ett fantastiskt korsvirkeshus med en lika fantastisk vy över Ätran och Tullbron.

M
logotyp för nya strandstugan
logotyp för nya strandstugan

Harrys Falkenberg

Harrys, en mycket välrenommerad restaurang i Falkenbergs centrum med många möjligheter. Här finns allt från frukostservering och lunch till krogshow. Och det viktigaste av allt, vällagad mat och intresserade bartenders. På Harrys görs mat från grunden med bra och genomtänkta råvaror. Belägen i anrika Grand Hotel med underbar utsikt över Ätran, hälsas du här välkommen av Peter Hammarström och hans engagerade medarbetare.

M
logotyp för nya strandstugan
logotyp för nya strandstugan

Hermans Restaurang & Nöje

Här låter kockarna det när-, här- och kärodlade sätta prägel på maten. Smaker från Falkenberg och dess närhet berikar restaurangens menyer och  krögare Pelle Ahlström låter maten verkligen vara i centrum. Ett smakstopp på denna pärla, belägen mitt i stadens hjärta, är bara ett måste. Maten ramas in av en hög servicegrad och den varma och familjära stämningen gör att vi stormtrivs

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tom