så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

 • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
 • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
 • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
 • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Smakvandring – Vandra mellan smakstopp i Halland

Smakvandring i Halland

Vandra mellan smakstopp

Boka 26/5, 23/6, 11/8, 1/9

 Läs mer om
Smakvandring

Smakvandring
i Halland

Vandra mellan smakstopp

Boka 26/5, 23/6, 11/8, 1/9

 Läs mer om
Smakvandring

fem personer på smakvandring på grusväg i skogen
landskap av skog och berg vid sjö
smakstopp i form av buffe på smakvandring i skogen

Smakvandring i Halland

Vandra – smaka – njut!

En vandring för dig med smak på genuina matupplevelser, storslagen natur och lättsam kunskap om produkterna och platsen. Allt uppblandat med en och
annan skröna.

 • Njut av avsmakningsmenyer, uppdukade vid sjökanten och i de lummiga skogarna.
 • Lär dig mer om lokala produkter och mathantverk, smak och sensorik.
 • Lugnt tempo – smakvandring handlar mer om upplevelse än fysisk förflyttning.

 

Smakvandring i Halland är en helhetsupplevelse på ca 5 1/2 timme. Under en ca 4 km lång smakvandring i Hanarpsskogen, södra Falkenberg, blir det riklig avsmakning av lokala och prisbelönta produkter, mat och dryck. Du äter dig igenom hela Halland. Från Åsa i norr till Norra Össjö i söder. 8 smakstopp där du även lär dig mer om lokalproducerat och råvaror i naturen – smakrik björkpesto, len maskrossirap eller konjaktsyltade rönnbär. Smaklökarna kittlas alltefter säsong.

Den storslagna naturen är
matsal och arena

En vandring i sagolik natur är som balsam för själen. Naturen är vår matsal och arena. Smaka, dofta, känna och bara vara! Vandringen går från grusvägar till gamla traktorstigar, genom gran- och lövskog. Längs vattenbryn, över bäckar och på små smala djurstigar i ett kuperat landskap. En vandring på ca 4 km med flera stopp där det serveras lokala produkter, sagolik natur och inspirerande guidning.

 

Lokalt mathantverk med förstklassiga råvaror

En storskalig fest för det småskaliga. Under smakäventyret kittlas smaklökarna av många lokala produkter. Såväl tradition som innovation. Människorna bakom – mathantverkarna – är kunniga, engagerade och prisbelönta. Under vandringen blir det läckerheter från alla halländska SM-medaljörer i Mathantverk. Kom hungrig!

 

Ett smakäventyr är en upplevelse för alla sinnen

Smakvandring i Halland är ett äventyr på ca 5 1/2 timme. Utan packning beger du dig iväg med certifierad naturguide. Längs vandringen sker flera stopp för att smaka på naturens skafferi eller lokala läckerheter uppdukade mitt i naturen. Du får höra historien bakom platsen, produkterna och mathantverket. Allt varvat med gamla huskurer, sägner och myter.

Boka din biljett till Smakvandring i Halland

I priset ingår en helhetsupplevelse;

 • En smakvandring på ca 4 km ute i naturen med certifierad naturguide och lokal mathanverkare. 
 • Lättsam kunskap om lokala produkter och mathantverk, smak och sensorik.
 • 8 mat- och smakstopp. All mat och dryck, varm och kall. Kom hungrig!  

Smakvandringen börjar och slutar på Hanarpstorpet, Slöinge, Falkenberg. Koordinater: 56°52’47″N 12°39’41″E

Smakvandring

1,195kr inkl. moms

Frågor & Svar

Hur långt går man på Smakvandring i Halland?

Ca 4 km i kuperad terräng och över stock och sten. Vi går i lugnt tempo med flera pauser. Smakvandringen handlar mer om en upplevelse än fysisk förflyttning.

Kan jag gå med barnvagn?

Nej, terrängen är tidvis kuperad och går över stock och sten. Vandringsskor på fötterna gäller och bärsele eller bärsjal för de minsta.

Funktionshinder?

Terrängen är tidvis kuperad och smakäventyret är inte funktionsnedsättningsanpassad.

Hur lång tid tar det?

Helhetsupplevelsen tar ca 5 1/2 timme.

När och var samlas man?

Smakvandringen börjar på Hanarpstorpet, Hanarp 410, 311 96 Heberg. Hanarpstorpet ligger vid Slöinge i södra Falkenberg. Koordinater: 56°52’47″N 12°39’41″E 

Kom gärna i god tid. Det kan ta en stund att hitta rätt.

Hur är det med parkering och toaletter?

I anslutning till Hanarpstorpet finns toaletter och plats att parkera utan avgift.

Hur ska jag var klädd?

Se till att ha bekväma vandringsskor (gärna kängor, inga skor med släta sulor). Bekväma kläder – efter – väder och lager – på – lager principen rekommenderas.

Vad ska jag ta med?

En powerbank om du gillar att fota och filma, solskydd och en känsla för äventyr. 

Kan hundar följa med?

I de fall hund är med på en smakvandring måste hunden givetvis vara kopplad under hela vandringen och får inte vistas framme vid bufféborden. Vi ser såklart till att hålla avstånd till varandra. Hundägare och hund går sist.

Då det krävs att hunden ska orka och klara av en hel dag i skogen tillsammans med andra, får inga valpar eller hundar med utfallsproblematik följa med smakvandringarna.

Hunden är självklart kostnadsfri, bokning av antalet platser gäller tvåbenta varelser. Det finns dock begränsat antal platser för hund. Kontakta oss därför innan bokning.

Ställs Smakvandring in vid regn? När får jag reda på det?

Vi följer tillgängliga väderinformationer. Vi älskar att vandra i skogen och regn är inget hinder. Behöver vi ställa in på grund av oväder meddelas detta senast kl. 08.00 aktuell dag. Ombokning till nytt datum gäller i första hand. Vi hjälper dig med ombokning.

Vi förbehåller oss även rätten att ställa in vandringen vid för få anmälda.

Hur är terrängen?

Kuperad terräng. Smakvandring i Halland går från grusvägar till gamla traktorstigar, genom gran- och lövskog. På smala djurstigar och längs sjökant. Ibland kan det vara lite lerigt. Men när det är så vackert gör det inget. Vi har ju inte bråttom. Välj dock rätt skor.

Varifrån kommer maten?

Det halländska mathantverket är kärnan i matupplevelsen, även om produkter från en och annan matglad producent och SM Medaljör i andra län finns med.

Naturen är vår matsal och medan vi sitter i det gröna får du höra historien bakom de unika produkterna du smakar. Det är en mångfald av produkter såväl innovation som tradition. Fisk från hav och sjöar, kött från hagarnas betesdjur, vilt från de djupa skogarna, grönt från ekologiska odlingar, bröd och ost i alla dess former, sötsaker och dryck som passar väl till.

Det är naturen och råvarutillgången som bestämmer menyn på smakvandringarna. Det är liksom det som är grunden i det hela. Därför varier smakutbudet något på vandringarna beroende på säsong och tillgång.

Kan man få smakproven specialkostanpassade?

Din matupplevelse är viktigt för oss. Kontakta oss angående eventuella allergier eller genomgång av utbudet innan bokning.

Betalningsalternativ?

Via webbshoppen betalar du med kontokort. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktioner inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Se alla
frågor

Tillval

Boka boende

Gör lite mer av din smakupplevelse! Passa på att unna dig en hel helg och boka övernattning.

Specialerbjudande på Grand Hotel Halmstad. 20 % rabatt på ordinarie priser för alla Smakäventyrs gäster. Uppge kod L-smak. Boka på: Grand Hotel Halmstad eller telefon 035-280 81 00.

Specialerbjudande på Grand Hotel Falkenberg. 20 % rabatt på ordinarie priser för alla som bokar ett Smakäventyr. Uppge rabattkoden SMAK. Boka på: Grand Hotel Falkenberg

Boka lägenhet i Handelsboende, stuga vid havet eller ett helt hus som tex Villa Kustvägen för dig och ditt sällskap. Boende med självhushåll i Ugglarp bokar du på: Visit Ugglarp

Mathantverkarna

Under Smakvandringen kittlas smaklökarna av många lokala produkter. Människorna bakom, mathantverkarna, är kunniga, engagerade och prisbelönta.

Mathantverkare skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Det handlar lika mycket om tradition som innovation.

Svenska Mästerskapen i Mathantverk anordnas årligen av Eldrimner, Sveriges resurscentrum för småskalig livsmedelsförädling. Under Smakvandringen blir det självklart provsmakning av prisbelönta produkter och mathantverkare.

Lite extra klappar vårt hjärta för alla de fantastiska, närproducerade och hållbara råvaror och produkter som finns i Halland. Medalj eller ej. Därför utgör Halland kärnan i Smakvandringarna.

Hjärtligt tack

för att du väljer lokala producenter, mathantverkare och restauranger.
För att du stöttar oss entreprenörer och ger oss luft under vingarna!

Vi ser fram emot att få rå om dig med vårt värdskap
på smakäventyr som ger upplevelser med mersmak!

Mathjältar & mathantverkare
Smakvandring i Halland 

Samarbetspartner & nätverk
Smakvandring i Halland 

Hanarpstorpet

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tom