så har vi Coronaanpassat
upplevelserna

M
logotyp för slöinge kafferosteri

Företag och grupper

Det är inne att konferera utomhus – pröva något nytt! Walk and talk, eat and meet, konceptet har många namn!

Naturen är en fantastisk plats för möten då det är lätt att hålla avstånd under en vandringskonferens.

Utifrån era önskemål, blandat med vår erfarenhet och kunskap om både mat och möten med mening, syr vi ihop ett förslag som passar din grupp bäst.

Alla våra fasta event passar även för grupper, stora som små. Boka direkt här på webben eller kontakta oss för fakturering. Är ni ute i god tid kan ni även få en egen starttid på angivna datum.

Välkommen att skicka en förfrågan på info@smakaventyr.se eller ring oss, 079 –100 99 01.

M

Vårt samhälle, såväl individ som företag, befinner sig i en svår situation. Utifrån myndigheternas riktlinjer och rekommendationer har vi corona-anpassat alla våra event. Allt för att minimera risken för smittspridning och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av din upplevelse. Nedan hittar du våra generella åtgärder. Åtgärder som gäller ett specifikt event hittar du på respektive events produktsida.

  • Mars 2020 införde vi en helt ny funktion och arbetstitel. Vi införde covid-19 funktionär. En vänlig själ som har lite extra koll på socialt avstånd, spritning och liknande säkerhetsaspekter under eventen. Vänligen respektera funktionärernas anvisningar. Allt för att göra din upplevelse så säkert som möjlig.
  • Alla event är noga planerade för att undvika trängsel. Gruppstorlekar har minskats och tider har utökats. Det är därför viktigt att du respekterar angiven starttid och startplats. Följ angiven runda och turordning. Håll socialt avstånd och tvätta/sprita händerna vid respektive stopp.
  • På våra Smakstråksevent kan du även hjälpa oss genom att förköpa eventuella dryckeskuponger och respektera personalens anvisningar för att kö inte ska bildas. Vi håller minst 1 meters avstånd mellan sällskapen och inte mer än 8 personer vid bord inomhus.
  • Våra Smakvandringar kan nu bokas som privat tur. Det innebär att inga andra, förutom en guide och en kalaskock, är med under upplevelsen. Maila oss med förfrågan på info@smakavantyr.se.

Även om det är inne att vara ute, lätt att hålla avstånd i natur och landskap, besöka rymliga restauranger som är vana och kunniga att följa riktlinjer, gör vi hela tiden vårt yttersta för att ha en anpassad verksamhet och att alla inblandade följer  Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. Så för alla, gäst som personal; Hjärtligt välkommen om du är frisk och kry och utan symptom.

Tack för hjälpen! Må väl!

Klicka för att läsa mer

Susedalsrundan cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Falkenberg cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Smaka på Skrea cykelikon för cykelevent

Klicka för att läsa mer

Presentkort

Klicka för att läsa mer

Företagsevent

M

Susedalsrundan – En smakrik cykeltur i Falkenbergs matmecka

Susedalsrundan

En smakrik cykeltur i Falkenbergs matmecka

 Läs mer om
Susedalsrundan

Susedalsrundan

En smakrik cykeltur i Falkenbergs matmecka

 Läs mer om
Susedalsrundan

logotyp för slöinge kafferosteri
M

ULLARPS GÅRD

På Ullarps Gård struttar hönsen runt i det fria och har det bra. I gårdsbutiken hittar du inte bara de goda äggen. Här finns också grönsaker, honung och hantverk som lammskinn och fågelholkar. Passa på och prata om såväl höns, grisar som lamm med familjen som driver gården: Per-Anders, Charlotte och de båda sönerna, Johan och Erik. Här blir det smakprovning gjorda på gårdens läckerheter.

logotyp för slöinge kafferosteri
logotyp för nya strandstugan
M

SMAKÄVENTYR POP-UP

Vi på Smakäventyr tar gärna tillvara på allt det goda naturen har att erbjuda och har en förkärlek för hur träd och växter kan förädlas till fantastiska drycker och produkter. På cykelrundan blir det därför ett pop-up stånd där du får veta mer om björkarna i området samtidigt som du provsmakar spännande och unika drycker och mathantverk. Allt gjort på björk, smaken av vår!

logotyp för slöinge kafferosteri
logotyp för sia glass
M

KILAGÅRDS GRÖNA

Mitt i den halländska myllan ligger Kilagårds Gröna. Här har den lilla familjen Linnéa, John och sonen Arthur förverkligat drömmen om livsstilsförändring och självhushållning. Nu är det KRAV-certifierad grönsaksodling, höns & livsnjuteri som gäller.
I den lilla gårdsbutiken finns ekologiskt odlade grönsaker, ägg, lammkött från Skälstorp och andra lokala mathantverk. Fikasugna tar en tur till den renoverade ladugården eller slår sig ner ute i det gröna.

logotyp för slöinge kafferosteri
logotyp för berte qvarn
M

BERTE QVARN
& MUSEUM

”Med kärlek till arvet, med styrka från bygden, med kunskap från tiden, med känsla för kvalité – då ser framtiden ljus ut”. De är ledorden för Bertegruppen berättar Katarina på Berte Museum, vilka tillsammans med Berte Qvarn ingår i Bertegruppen. När du kommer cyklandes längs den slingrande Suseån syns redan på långt håll Berte Qvarns nya storsatsning, havrekvarnen. Byggd bredvid de äldre kvarnarna för vete och råg. Självklart har du möjlighet att handla mjöl från kvarnarna även om du under cykelrundan inte kan komma in på själva kvarnområdet. Stoppet sker på museet.

logotyp för slöinge kafferosteri
logotyp för berte qvarn
M

KLOCKAREGÅRDEN

Klockaregården är en liten hemma-hos restaurang, en måltidsupplevelse för alla sinnen. Här hämtas råvaror från närliggande gårdar som tar hänsyn till både biologisk mångfald och klimat. Säsong, öppettider och husmors kreativitet bestämmer vad som hamnar på tallriken. Därför blir det en överraskning vad som bjuds på under rundan. Men smakprov blir det, tillagat med hjärtat på det som vår vackra och bördiga bygd har att erbjuda.

mottagning av värdinna vid ingången till klockaregården 310
logotyp för solhaga stenugnsbageri
M

J O A TUNNBRÖD

Mjuka saftiga tunnbröd eller torkade till sprött knäcke. Friterade till oemotståndliga chips, kryddat eller naturellt. Ja, säg det som inte Jenny gör utav vårt klassiska tunnbröd. Med kavel och linneduk i högsta hugg naggas och bakas dessa läckerheter hemma i Slöinge. Däremellan blir det lite lemoncurd som tillsammans med tunnbrödet är en ljuvlig kombo. Välkommen hem till Jenny och hennes lilla vagn för att njuta av dessa läckerbitar som passar perfekt på en cykelrunda.

logotyp för slöinge kafferosteri
logotyp för klockaregården 310
M

MOSTORPS GÅRD

Mostorp är en lantlig idyll och gården har hela kedjan från jord till bord. Gårdsbutiken är en pärla fylld av prisbelönta charkuterier och kött. Det märks att många produkter tillverkas för hand direkt på gården. Omgivningen är sagolikt vacker och via cykelvägen nalkas du gården genom betesmarkerna. Här serveras lunch tillagad av ingen mindre än Anna Carlsson från Hanarpstorpet.

mottagning av värdinna vid ingången till klockaregården 310
M

CYKLA-SMAKA-NJUT

Välkommen ut på cykel till maten i Falkenberg. Vanliga frågor och svar hittar du längst ned på sidan.
Samla ihop de gladaste av vänner, matintresserade, cykelentusiaster och nyfikna! Boka vårens cykelutflykt redan idag!

profilbild för eventet susedalsrundanm, en grupp människor cyklar på grusväg
logotyp av Sia glass
M

SIA GLASS

Nästa stopp blir riktigt glassigt! SIA Glass är Sveriges äldsta familjeföretag med hjärtat i Slöinge. Företaget går även under namnet ”den svenska gräddglassens skyddsängel”. Gräddglassen från Slöinge görs till 100% av svensk, färsk grädde! I glassbutiken finns alla smaker och förpackningsstorlekar, söta godsaker från lokala företag liksom ett glasscafé med över 40 olika smaker! Här snackar vi glass i stora lass.

logotyp för slöinge kafferosteri

Frågor & Svar

Hur långt cyklar man?

Cykelrundan är ca 27 kilometer och går längs asfalterade vägar. Undantag är grusväg och sedan traktorväg från JoA Tunnbröd till Mostorps Gård (ca 2 kilometer).

Hur långt tid tar det?

Tidsåtgång beräknas till ca 6–7 timmar, men varierar beroende på cykeltempo och hur länge man stannar på stoppen. Det ska var en härlig upplevelse i eget tempo.

Karta, vägbeskrivning?

Rundan cyklas motsols och kommer endast att vara markerad med ett fåtal skyltar. Översiktskarta hitta du här. Mer information, liksom utförlig vägbeskrivning, mailas till dig ett par dagar före start. Vägbeskrivning kan även erhållas vid registreringen. Susedalsrundan har cykelnivå; medel

Det är härligt att cykla och lätt att glömma bort att vi är fler som delar vägen – tänk på att trafikregler gäller och visa hänsyn till andra trafikanter.

När och var samlas man?

Susedalsrundan börjar vid Ugglarp Camping, Ugglarp, Falkenbergs kommun. Koordinater: 56°49’24.3″N 12°36’34.0″E. Kom i tid, ca 10 minuter innan utsatt starttid. Missar du starttiden kan vi inte garantera att du får följa med nästa grupp eftersom antalet personer i varje grupp är begränsat.

Kostar det att parkera bilen?

Nej. Campingplatserna tar inte ut någon parkeringsavgift.

Vad ska jag ta med?

En vattenflaska kan vara bra att ha med liksom en cykelkorg eller kylväska för att kunna handla under rundan. Ta även med solskyddskräm och en powerbank om du gillar att fota och filma.

Klädsel?

Ha kläder efter väder. Sköna kläder där sömmar inte kan skava liksom cykelhjälm rekommenderas.

Egen cykel?

Har du egen cykel, se till att däcken är välpumpade. Det går lite lättare att cykla då. Tag gärna med ett reparationskit. Vi har även en cykelreparatör stand-by, som kontaktas om olyckan är framme.

Hyra cykel?

Saknar du cykel finns det att hyra via Berte Museum eller RentaBike. Förbokad cykel hämtas och lämnas vid Ugglarps Camping. Utkörning av cykel till starten ingår i hyrpriset.

Kan jag ha cykelvagn?

Ja, det är lite skumpigt vid Ugglarps Grönt och på traktorvägen vid Mostorps Gård men testpatrullen klarade det fin fint.

Funktionshinder?

Vi cyklar på befintliga vägar och besöker gamla gårdar. Cykelrundan är inte funktionsnedsättningsanpassad. Kontakta oss vid specifika frågor.

Varifrån kommer maten?

Maten produceras och/eller förädlas på våra besöksmål. De halländska producenterna i Susedalen och Falkenbergs kommun är kärnan även om produkter från en och annan matglad producent i närliggande län finns med.

Kan jag få smakproven specialkostanpassade?

Nej. Vid avsmakningsborden finns innehållsförteckningar för samtliga produkter.

Gäller det själva lunchen, vänligen meddela eventuell matallergi/specialkost direkt vid biljettbokning så ordnar vi det.

Ställs Susedalsrundan in vid regn?

Nej. Cykelrundan ställs inte in vid regn.

Betalningsalternativ?

Via webbshoppen betalar du med kontokort. Om du bokar för ett företag och önskar faktura, kontakta oss.

Jag har ett presentkort från Smakäventyr, hur gör jag?

För att nyttja ditt presentkort från Smakäventyr lägger du till valfritt event i varukorgen, och fyller sedan i din presentkortskod i fältet "Skriv in värdekod" längst ner på kassasidan. Mer information hittar du här.

Jag har inte fått orderbekräftelse via e-post?

Orderbekräftelse och kvitto skickas automatiskt till din e-postadress ett par minuter efter ditt köp. Om du inte kan hitta detta meddelande i din vanliga inkorg, titta gärna i din skräppost. Hittar du inte det där heller, kontakta oss så hjälper vi till.

Var hittar jag min biljett?

Orderbekräftelse och kvitto på betalningen fungerar som biljett. Under vissa event kommer du även vid start att få ett eventarmband som fungerar som biljett under själva upplevelsen.

Kan jag avboka aktiviteten kostnadsfritt?

Alla pengarna tillbaka om restriktioner inte medger cykelrundor eller vandringar utomhus aktuella datum. Finns inte restriktioner som hindrar cykelrundor/vandringar kör vi på som vanligt. Får du själv förhinder, tänk på att biljetten inte är återbetalningsbar. Däremot är biljetten inte personlig, så du kan självklart ge bort eller sälja den. Skulle du bli sjuk och vill behålla din upplevelse till ett senare tillfälle, kontakta oss så ska vi försöka lösa det hela. För kompletta avtalsvillkor se avtalsvillkor.

Vad händer om ett event blir inställt eller flyttat?

Skulle ditt event bli inställt får du som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via e-post. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning om eventet blir inställt.

Se alla
frågor

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tom